Ετικέτες

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

διαστημοπλια


Γίνετε μέλος αυξανόμενη κοινότητα μας!


DS MMO διαστημόπλοια Darkspace

DS MMO διαστημόπλοια Darkspace


ICC MMO διαστημόπλοια Darkspace

ICC MMO διαστημόπλοια Darkspace

ICC MMO Darkspace φόβο διαστημόπλοια

ICC MMO Darkspace φόβο διαστημόπλοια
Διαστημόπλοια που ταξιδεύουν ταχύτερα από το φως

Θεωρητικά εφικτή η κατασκευή διαστημοπλοίων τύπου «Σταρ Τρεκ»

 

Μέχρι σήμερα μόνο ένα διαστημόπλοιο έχει καταφέρει να ταξιδέψει στο Διάστημα με την ταχύτητα του φωτός: το θρυλικό «Εντερπράιζ», της γνωστής τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας «Σταρ Τρεκ», η οποία έχοντας κλείσει ήδη τέσσερις δεκαετίες ζωής ξαναβγαίνει αυτές τις μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες με τη νέα ενδέκατη ομότιτλη ταινία!
Για το «Εντερπράιζ» το να ταξιδεύει από τον ένα γαλαξία στον άλλο ήταν απλή υπόθεση: χάρη στον κινητήρα αντιύλης που διέθετε, μπορούσε να κινείται, μέσα από τις σκουλικότρυπες που σχηματίζει ο καμπυλωμένος χωρόχρονος, με ταχύτητα περιδίνησης πολύ μεγαλύτερη και από αυτήν του φωτός.

 

Η θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο υπέρβασης της ταχύτητας του φωτός, υποστηρίζει ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν μια ασύλληπτα μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Πρόσφατα, δύο Αμερικανοί θεωρητικοί φυσικοί υποστήριξαν ότι η πραγματοποίηση διαστημικών ταξιδιών με την ταχύτητα του φωτός είναι κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να παραβιαστεί η θεωρία της Σχετικότητας.
Σε άρθρο τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Journal of the British Interplanetary Society», ο Τζέραλντ Κλίβερ, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας, και ο Ρίτσαρντ Οουμπουζι, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ίδιο πανεπιστήμιο, διατυπώνουν την υπόθεση ότι αν καταφέρναμε να χειραγωγήσουμε τις διαστάσεις του χωροχρόνου γύρω από το διαστημόπλοιο με τη βοήθεια της συγκέντρωσης μιας τεράστιας ποσότητας ενέργειας, θα δημιουργούσαμε μια «φυσαλίδα» που θα εκτίναζε την ταχύτητα κίνησης του διαστημοπλοίου πάνω από αυτήν του φωτός.
Σύμφωνα με τον Κλίβερ, μόνο μια μορφή ενέργειας θα μπορούσε να δημιουργήσει αυτή τη «φυσαλίδα»: η σκοτεινή ενέργεια, η οποία ευθύνεται για την προϊούσα διαστολή του Σύμπαντος και η οποία αμέσως μετά τη Μεγάλη Εκρηξη επιτάχυνε τη διαστολή του με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Και για να δημιουργηθεί αυτή η μορφή ενέργειας, θα πρέπει να αξιοποιηθεί η ενδέκατη διάσταση του Σύμπαντος, όπως προβλέπεται από τη θεωρία των χορδών, και κυρίως από μια πρόσφατα διατυπωμένη εκδοχή της, τη θεωρία Μ.
Η μέθοδος που προτείνουν βασίζεται στον κινητήρα Αλκουμπιέρ. Το 1994 ο Μεξικανός φυσικός Μιγκέλ Αλκουμπιέρ, βασιζόμενος στους υπολογισμούς του Αϊνστάιν, ανακοίνωσε ότι ένα διαστημόπλοιο περιτριγυρισμένο από μια φυσαλίδα αντιύλης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον χωρόχρονο για να ταξιδεύει με ταχύτητα που θα ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός.

 

Ο Αλκουμπιέρ πρότεινε ότι τα πυκνώματα του χωροχρόνου μπροστά από το διαστημόπλοιο, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη και απότομη διαστολή του από πίσω, θα το ωθούσε με απίστευτες ταχύτητες, σε απόλυτη αρμονία με τη θεωρία της Σχετικότητας.
Επιπλέον το πλήρωμα του διαστημοπλοίου δεν θα υφίσταται τις συνέπειες της επιτάχυνσης. Ετσι, ενώ ένας παρατηρητής θα βλέπει το διαστημόπλοιο να εξαφανίζεται στο άπειρο, οι επιβάτες θα αισθάνονται μηδενική επιτάχυνση. «Φανταστείτε το σαν έναν σέρφερ που καβαλάει ένα κύμα. Η σανίδα κινείται πολύ γρήγορα, αλλά ο σέρφερ μένει ακίνητος».
Βέβαια, η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη: σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Κλίβερ και Οουμπουζι, ισοδυναμεί με ολόκληρη τη μάζα του πλανήτη Δία. Και όπως ομολογούν οι δύο ερευνητές, θα χρειαστεί να περάσει πολύς καιρός ακόμη μέχρι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε την τεχνολογία που θα ήταν ικανή να τιθασεύσει αυτή τη μορφή ενέργειας. *

 

Το πιο γρήγορο αντικείμενο του σύμπαντος


  ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ...

Αναβλήθηκε ξανά η εκτόξευση του

7 Ιανουαρίου, 2011

 

Ειδήσεις Τεχνολογία :
Προγραμματισμένο να εκτοξευθεί στις 3 Φεβρουαρίου ήταν το διαστημόπλοιο Discovery αλλά η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανέβαλε την εκτόξευση ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για τις επισκευές που πραγματοποιούνται σε αυτό.
Η εκτόξευση του διαστημόπλοιου από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι μπορεί να πραγματοποιηθεί το συντομότερο στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η NASA είχε αρχικά αναβάλει την εκτόξευση του Ντισκάβερι στις 5 Νοεμβρίου εξαιτίας μιας διαρροής υδρογόνου στην εξωτερική δεξαμενή του.
Οι υπεύθυνοι της αποστολής ανέβαλαν εκ νέου την εκτόξευση για τα μέσα Δεκεμβρίου πριν καθοριστεί η ημερομηνία της 3ης Φεβρουαρίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ...

| Ετικέτες , , | Posted On Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

...κατασκευάζεται αυτή την περίοδο στα ΤΕΙ της Αθήνας σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, ύστερα από παραγγελία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), διαβάζουμε στο news.kathimerini.gr.
 
  Δεν πρόκειται για ένα πραγματικό διαστημόπλοιο, αλλά για ένα διαστημόπλοιο σε εξομοιωμένη μορφή, δηλαδή για ένα πολύπλοκο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται σαν ένα διαστημόπλοιο στη διαδικασία της εξομοίωσης πτήσεων. Μιλάμε δηλαδή για κάτι πολύ σημαντικό...

  Ολα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν μετά από διεθνή διαγωνισμό της ESA, ένα αμιγώς ελληνικό σχήμα, αποτελούμενο από δύο μικρές εταιρείες αυξημένης τεχνογνωσίας και το Εργαστήριο Ερευνας και Ανάπτυξης Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων (rdtl.teiath.gr) του Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας, έκαναν την έκπληξη και πήραν το έργο.

Εξαιρετικά σημαντική η συμβολή της ελληνικής ομάδας!

 Σε τι συνίσταται όμως η συμβολή της ελληνικής ομάδας; Οι εξομοιωτές πτήσεων είναι μια πολύ κρίσιμη συνιστώσα για κάθε διαστημική δραστηριότητα. Εκεί εκπαιδεύεται το προσωπικό, που πρόκειται να διαχειριστεί την πραγματική διαστημική πτήση. «Προφανώς δεν μπορεί να σταλεί ένα πραγματικό διαστημόπλοιο για να ελεγχθεί και να εκπαιδευθεί το προσωπικό σε οποιοδήποτε απρόοπτο», λέει στην "Καθημερινή" ο κ. Ηλίας Ζώης, καθηγητής Εφαρμοσμένων Επιστημών στο ΤΕΙ Αθήνας.
  «Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα οι εξομοιωτές του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων του ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο για να ελέγξουν μια πτήση. Για μια αποστολή στον Αρη, μπορεί να χρειαστούν και 1,5 χρόνο. Ή για να εξετάσουν το πώς θα στρίψει ο δορυφόρος Cryosat, που πετά πάνω από τους πόλους της Γης, χρειάζονται 15 μέρες. Υπάρχει όμως πλέον δυνατότητα για πολύ πιο γρήγορο λογισμικό, βασισμένο σε πολυπύρηνους επεξεργαστές. Σε αυτό θα συμβάλλουμε», εξηγεί ο κ. Ζώης.

Και το όνομα αυτού: PerfSim

Πρακτικά οι Ελληνες ερευνητές έχουν κληθεί να αναπτύξουν ένα πρότυπο μοντέλο διαστημοπλοίου. Το ερευνητικό διαστημόπλοιο, που καλείται PerfSim (Performance Simulator), θα αποτελέσει ένα εργαλείο σύγκρισης για την εκτέλεση σημαντικού αριθμού διαδικασιών εξομοίωσης. «Βασικός στόχος του έργου είναι η μείωση του χρόνου της εξομοίωσης. Θα αναπτυχθούν καινοτόμες μέθοδοι επιτάχυνσης και βελτιστοποίησης, στοχεύοντας σε μια μελλοντική πλατφόρμα ιδιαίτερα προχωρημένης τεχνολογίας», τονίζει ο κ. Ζώης.

  Το πρόγραμμα έχει 18μηνη διάρκεια. Σήμερα βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου. «Τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν ήδη στην ESA, είναι πολύ ενθαρρυντικά», σημειώνει ο κ. Ζώης, υπογραμμίζοντας και τη διασπορά τεχνογνωσίας σε αρκετούς φοιτητές.

 Δημοσίευση: 30 Απριλίου 2013 08:36

Επιτυχής πτήση διαστημοπλοίου της Virgin Galactic

Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του τη Δευτέρα και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του επόμενου έτους.

 

Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του τη Δευτέρα και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach. «Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin Galactic.
«Η σημερινή υπερηχητική επιτυχία ανοίγει το δρόμο για την ταχεία επέκταση του πτητικού φακέλου του διαστημοπλοίου, με πολύ ρεαλιστικό τον στόχο της πλήρους διαστημικής πτήσης, από το τέλος του έτους» συμπλήρωσε ο άνθρωπος που έχει οραματιστεί τα τουριστικά διαστημικά ταξίδια .

Το διαστημικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώσουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.
Η εταιρεία έχει δεχθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις, από περίπου 580- δυνητικά- τουρίστες του διαστήματος, ένα ποσοστό που είναι περίπου κατά 10% μεγαλύτερο από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πάει ποτέ στο διάστημα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής.

 

Τα διαστημόπλοια της «επόμενης γενιάς»


Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 09:30

Reaction Engines Limited
Ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι το βρετανικό Skylon, το «διαστημοπλάνο» της βρετανικής Reaction Engines Limited, το οποίο αναπτύσσεται εδώ και περίπου τριάντα χρόνια, με σκοπό να αποτελέσει το πρώτο πραγματικό διαστημοπλάνο (ένα σκάφος το οποίο απογειώνεται και προσγειώνεται σε αεροδιάδρομο, σαν αεροπλάνο, αλλά μπορεί να τεθεί και σε τροχιά) στον κόσμο.

 

Από την απόσυρση του Διαστημικού Λεωφορείου και μετά (παράλληλα με το «άνοιγμα» του Διαστήματος στις ιδιωτικές εταιρείες) εντάθηκε ο «αγώνας δρόμου» για την ανάπτυξη επαναχρησιμοποιουμένων σκαφών.
Ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι το βρετανικό Skylon. Πρόκειται για ένα «διαστημοπλάνο» της βρετανικής Reaction Engines Limited, το οποίο αναπτύσσεται εδώ και περίπου τριάντα χρόνια, με σκοπό να αποτελέσει το πρώτο πραγματικό διαστημοπλάνο (ένα σκάφος το οποίο απογειώνεται και προσγειώνεται σε αεροδιάδρομο, σαν αεροπλάνο, αλλά μπορεί να τεθεί και σε τροχιά) στον κόσμο.

  Αποτελεί ένα από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα του χώρου και οι δοκιμαστικές του πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019. Το σκάφος προβλέπεται να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από 200 φορές, και εκτιμάται πως θα μειώσει δραστικά το κόστος των διαστημικών αποστολών, καθώς θα εξαφανίσει την ανάγκη για την ύπαρξη ενός οχήματος εκτόξευσης (πυραύλου), με τα κόστη που κάτι τέτοιο συνεπάγεται (χαρακτηριστικά, εκτιμάται πως το κόστος για να τεθεί φορτίο σε τροχιά ανέρχεται στα 23.000 δολάρια ανά κιλό. Το Skylon υπολογίζεται πως θα μειώσει το κόστος στα 1.000 δολάρια ανά κιλό).  Τα οχήματα SSTO (Single Stage To Orbit) αποτελούν στόχο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας εδώ και περίπου μισό αιώνα. Τη δεκαετία του 1980, η Rolls Royce και η British Aerospace άρχισαν να εργάζονται πάνω σε ένα σκάφος ονόματι HOTOL (Horizontal TakeOff and Landing), ωστόσο το πρόγραμμα ναυάγησε το 1988. Παρόλα αυτά, το HOTOL δεν «πέθανε», καθώς «μετενσαρκώθηκε» στο Skylon, χάρη στην Reaction Engines Limited, που δημιουργήθηκε από τον Άλαν Μποντ, έναν από τους πρωτεργάτες του HOTOL. Στην «καρδιά» του προγράμματος βρίσκονται οι πρωτοποριακοί πυραυλοκινητήρες SABRE, οι οποίοι θα μπορούν να δώσουν στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 30.000 χιλιομέτρων ανά ώρα, επιτρέποντάς του να κάνει τόσο «αστραπιαία» υποτροχιακά ταξίδια, όσο και να βγει εκτός ατμόσφαιρας, αναλαμβάνοντας, για παράδειγμα, αποστολές μεταφοράς φορτίων και επιβατών σε διαστημικούς σταθμούς.


REACTION ENGINES LIMITED
Επί της παρούσης, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την βρετανική διαστημική υπηρεσία και την ESA, με την Reaction Engines να ελπίζει να έχει έτοιμο ένα πρωτότυπο γύρω στο 2016. Το μήκος του σκάφους θα είναι 82 μέτρα και το κόστος κάθε μονάδας θα ανέρχεται γύρω στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Παράλληλα, συνεχίζονται οι δοκιμές του «μυστηριώδους» X-37B της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, το οποίο συνεχίζει την πτήση του σε τροχιά δύο μήνες μετά την εκτόξευσή του. Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο (στην ουσία πρόκειται για ένα «μίνι» διαστημικό λεωφορείο, με μήκος 8,8 μέτρα και πλάτος 4,5) είχε εκτοξευτεί στις 11 Δεκεμβρίου από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, με πύραυλο Atlas 5, στην αποστολή OTV-3 (Orbital Test Vehicle 3), την τρίτη άκρως απόρρητη δοκιμή του προγράμματος X-37B, το οποίο εξελίσσεται υπό πέπλο μυστικότητας. Είναι άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει η αποστολή, καθώς και η ακριβής φύση των δοκιμών (αν και θεωρείται ότι δίνεται έμφαση στον επαναχρησιμοποιούμενο χαρακτήρα του). Το όχημα που χρησιμοποιείται είναι αυτό που είχε πετάξει και στην «παρθενική» αποστολή του προγράμματος (OTV-1) το 2010, παραμένοντας 225 ημέρες σε τροχιά και επιστρέφοντας στη Γη με «αυτόματο πιλότο», για να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση Βάντενμπεργκ. Στην OTV-2 χρησιμοποιήθηκε ένα «δίδυμο» σκάφος, που παρέμεινε 469 ημέρες σε τροχιά.

 

 

3 Διαστημόπλοια πλησιάζουν στην Γη ;;;

28 Νοε 2012

 
spaceships.jpg

Σε προχθεσινό δημοσίευμα του ισοτόπου www.whatdoesitmean.com αναφέρεται ότι σύμφωνα με κύκλους του Κρεμλίνου, στο περιθώριο της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Πούτιν και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μπίντεν, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε την συνδρομή της Ρωσίας στη δημιουργία ενός πλέγματος άμυνας του πλανήτη, μετά τον εντοπισμό από αμερικανικούς δορυφόρους μιας επί λέξη "μαζικής εισβολής αρμάδας, πλάτους μιλίων, εξωγήινων σκαφών", στο ηλιακό μας σύστημα, η άφιξη των οποίων αναμένεται περί τα τέλη του 2012..!!
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η αμερικάνικη υπηρεσία εθνικής ασφάλειας έχει αποκωδικοποιήσει σύμφωνα με το σύστημα "key to the extraterrestrial messages" όπου χρησιμοποιούνται συνδυασμοί 21 συμβόλων , τις επικοινωνίες των εισβολέων, και μάλιστα υποστηρίζει ότι τα είδη των εξωγήινων που είναι καθ οδόν , είναι δύο διαφορετικά.
Ο αντιπρόεδρος Μπίντεν πληροφόρησε τον Πούτιν ότι η κυβέρνησή του έχει σχεδόν διακόψει κάθε χρηματοδότηση προς την ΝΑΣΑ σε ότι αφορά την κατασκευή νέων διαστημοπλοίων, και έχει ρίξει το βάρος της σε κατασκευή επανδρομένων και μη, μικρών διαστημοπλοίων, με οπλισμό ακτίνων λέιζερ. (το αμερικανικο ναυτικο μολις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε μια επιτυχή δοκιμή όπλου με ακτίνες λέιζερ).
Κοντά σε όλα αυτά, σημειώστε ακόμη και το εξής. Ο ιδρυτής του wikileaks Ασάνζ, αν είναι ακόμη ζωντανός, το οφείλει στην έμμεση απειλή του πως αν του συμβεί οτιδήποτε , θα δημοσιευθούν αμέσως στο ίντερνετ όλα τα επίσημα έγγραφα για το θέμα, γεγονός πού θα προκαλούσε παγκόσμιο χάος.
Σίγουρα, θα υπάρχουν ειρωνικά σχόλια εδώ, όμως κρατήστε κάτι ακόμα στην άκρη τού μυαλού σας. Πως σας φαίνεται η απροθυμία και το μούδιασμα των Αμερικανών για εμπλοκή τους σε νέους (μάταιους.?) πολέμους ... ...?
Μήπως τελικά τα 3 Διαστημόπλοια που πλησιάζουν στην Γη είναι Αλήθεια;;;

 

Πελώριο σκάφος θα εκτοξεύει διαστημόπλοια!

| 09:53 - 18 Δεκεμβρίου 2011

 

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Πολ Άλεν που εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα του διαστημικού τουρισμού παρουσίασε τα σχέδια ενός γιγάντιου σκάφους που θα λειτουργεί ως εναέριος εκτοξευτήρας διαστημοπλοίων. Το Stratolaunch είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ και το άνοιγμα των φτερών του θα έχει έκταση 116 μέτρων, μεγαλύτερη από αυτή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου!
perierga.gr - Πελώριο σκάφος θα εκτοξεύει διαστημόπλοια!
Ο Πολ Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft, συνεργάζεται με τον πρωτοπόρο σχεδιαστή αεροδιαστημικών ιπτάμενων μηχανών Μπερτ Ράταν με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και το 2004 στον μεγάλο διαγωνισμό για την κατασκευή του πρώτου ιδιωτικού διαστημικού σκάφους. Το Stratolaunch διαθέτει έξι μηχανές 747 που θα του δίνουν την απαραίτητη ισχύ ώστε να μεταφέρει κάποιο διαστημικό σκάφος ψηλά στην ατμόσφαιρα και αυτό να εκτοξεύεται από εκεί έξω από τον πλανήτη μας.
perierga.gr - Πελώριο σκάφος θα εκτοξεύει διαστημόπλοια!
«Το Stratolaunch είναι το επόμενο μεγάλο βήμα: μια ιδιωτική διαστημική πλατφόρμα. Θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του σε τέσσερα χρόνια», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στο ακόλουθο βίντεο ο Άλεν κατά την παρουσίαση των σχεδίων του Stratolaunch. Η NASA υποδέχτηκε με θερμό τρόπο την παρουσίαση του Stratolaunch και τόνισε ότι είναι πολύ θετική η ιδιωτική συμβολή στο διαστημικό τομέα.

 

13 Jan, 2012 Virgin Galactic stratolaunch announcement


The announcement from Paul Allen and Burt Rutan today represents the latest chapter in the extraordinary story of commercial space. The initial collaboration between the two men produced SpaceShipOne and gave Sir Richard Branson and Virgin Galactic the confidence to make the significant investment required to commercialise the prototype technology, thus creating the world's first spaceline. With that project nearing completion and Virgin Galactic on the cusp of offering safe and commercially viable suborbital space flight for the very first time, it is exciting to see such a credible consortium now seeking to continue the heritage of air-launched space access towards the significant challenge of orbital flight.
Virgin Galactic has established itself as the lead operator of private sector manned spaceflight and as such is building a body of knowledge, expertise and assets, all of which will be invaluable as we assess the commercial opportunities that emerging technologies present. We therefore look forward to working closely with Stratolaunch as the project unfolds over the coming years.

Commenting on the announcement, Sir Richard Branson, Founder of Virgin Galactic said: "I very much welcome today's announcement from Paul and Burt. It takes me back to the exciting conversations the three of us had in 2004 when we first started talking about commercialising SpaceShipOne technology. We've come a long way since then; WhiteKnightTwo and SpaceShipTwo are built and flying and we have nearly 500 private individuals and science researchers signed up and ready to fly. The potential of the industry we are leading is immense but will depend on the continuing emergence of truly safe, affordable and transformative technologies. Burt and Paul's record in that respect is unmatched. I hope that in due course, in partnership with Stratolaunch and others, we will be able to repeat the pattern that has worked so spectacularly well in the suborbital sphere, for orbital spaceflight.”

 

Μια συγκεντρωμένη… αρμάδα από διαστημόπλοια που έχουν στοιχειώσει τα όνειρα των fan της επιστημονικής φαντασίας. Τα διασημότερα, τα πιο iconic, όχι τόσο αντικειμενικά αλλά, νομίζουμε, σωστά σε ένα countdown μέχρι το νούμερο 1…
10) Το Andromeda Ascendant (Andromeda)

9) Διαστημικό Θωρηκτό  Yamato (Space Battleship Yamato)


8) SDF-1 Macross (Macross/Robotech)

7) NSEA Protector (Galaxy Quest)

6) Moya (Farscape)

5) SSV Normandy (Mass Effect)

4) Rama (Rendezvous with Rama του Arthur C. Clarke)

3) Διαστημικό πολεμικό σκάφος Battlestar Galactica

2) U.S.S. Enterprise NCC-1701-D.

1) Millenium Falcon.

Στην πρώτη θέση είναι δικαιωματικά το πιο iconic διαστημόπλοιο. Επιβίωσε και από δύο επιθέσεις των τρομακτικών Death Stars άλλωστε…

 

Είθε η Δύναμη να είναι μαζί μας στο νέο «Star Wars» videogame

To νέο multiplayer «Attack Squadrons» έρχεται να βάλει φωτιά στο online σύμπαν!
Τα νέα είναι κάτι περισσότερο από συγκλονιστικά: η Area 52 Games, η Disney Interactive και η LucasArts ξεκινούν τη δοκιμαστική έκδοση του νέου διαστημικού combat sim που ακούει στο όνομα «Star Wars: Attack Squadrons»!


Ο νέος τίτλος θα δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να πιλοτάρουν μια σειρά από τα πλέον θρυλικά διαστημόπλοια του «Πολέμου των Άστρων», τόσο από τον Imperial όσο και τον Rebellion στόλο. Απλά διαλέγεις πλευρά στη Δύναμη.


Και βέβαια ανάμεσα στα πλέον πολυαναμενόμενα είναι τα X-Wing μαχητικά αλλά και τα TIE αναχαιτιστικά!


Το F2P multiplayer space combat game θα υποστηρίζει έως 16 παίκτες στην online beta εκδοχή του που θα ανοίξει στις αρχές του 2014, ό,τι πρέπει δηλαδή για πρωτοχρονιάτικο δώρο. Τι πρέπει να κάνετε το ξέρετε καλά: εγγράφεστε άμεσα στο εδώ και τώρα!




Η νέα προσθήκη στο franchise των «Star Wars» διατίθεται δωρεάν (free-to-play) για PC, την ίδια στιγμή που ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει αντικείμενα αλλά και να παραμετροποιεί εξατομικεύοντας όλα τα μνημειώδη διαστημόπλοια του κόσμου του Τζορτζ Λούκας, καθώς επιδίδεται σε ασύλληπτες διαστημικές μάχες στους εμβληματικούς κόσμους του «Star Wars» σύμπαντος.

 


1387307229-key-art

Με δυνατότητα να στηρίζει 16 διαφορετικούς παίκτες με τα δικά τους διαστημόπλοια το Star Wars: Attack Squadrons έρχεται να μας τραβήξει από τα ήδη υπάρχοντα online games (κανένα μισάωρο, όχι παραπάνω). Ο τίτλος περιέχει τρία διαφορετικά modes για να απολαύσετε και αρκετά διαστημόπλοια για να τροποποιείσετε και όλα αυτά χωρίς να επιβαρυνθείτε τίποτα.
Αναλυτικότερα…
• Intense PVP Action: Battle online in 3 PVP game modes
Free For All: Fight for glory in 16 players death matches.
Team Dogfight: Join a team and decimate the enemy team.
Base Defense: Defend your base or coordinate an attack on your enemy’s base.
• Ship Customization: Upgrade and personalize your ships as you collect and modify them to your own especifications.
• Team Play: Team up with your friends and develop a community of Starfighter Pilots.
• Rewards: Earn points after successful matches to unlock new items and upgrades.
• Regular Updates: New ships, items and upgrades every month.



Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΟΡΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ 3 ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ UFO ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΜΕ ΓΗΪΝΑ
ΤΗΛΕΣΚΟΠΕΙΑ


Νέες Πληροφορίες Σχετικά με το Θέμα, Pravda: Τρία γιγάντια διαστημόπλοια θα επιτεθούν στη Γη το 2012;
Εδώ και μερικές εβδομάδες ακούμε για την επιδρομή 3ων τεραστίων διαστάσεων Διαστημοπλοίων τα οποία απ’ ότι λένε έρχονται με εχθρικές τάσεις κατά του πλανήτη μας, από την άλλη ακούμε ότι το δημοσίευμα τις Ρώσικης εφημερίδας είναι ένα μεγάλο ψέματα συμβαίνει όμως τελικά;;;
Το online τηλεσκόπιο MUFON μας δίνει τις.... παρακάτω Φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται τα Α.Τ.Ι.Α. τα οποία προαναφέραμε.
Οι συντεταγμένες είναι οι παρακάτω:
Συντεταγμένες RA, Δεκεμ.

 

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011


Τα διαστημόπλοια του μέλλοντος και η τέχνη


Με το τέλος της εποχής του Διαστημικού Λεωφορείου και τη νέα γενιά επανδρωμένων διαστημοπλοίων να βρίσκεται υπό σχεδιασμό, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται εάν οι ναυπηγοί των διαστημικών υπηρεσιών θα έπρεπε να αντλήσουν ιδέες από τον χώρο της Επιστημονικής Φαντασίας, που έχει φιλοξενήσει κάθε λογής και μορφής διαστημόπλοια.
Τα ταξίδια στο Διάστημα γοήτευαν και γοητεύουν ανθρώπους κάθε ηλικίας: από το Star Wars μέχρι το 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, από τον Νταν Ντερ και τον Μπακ Ρότζερς μέχρι τους ήρωες του Ιουλίου Βερν και από το USS Enterprise του Star Trek μέχρι το Battlestar Galactica, η όψη των διαστημοπλοίων έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στις συμπαντικές φαντασιώσεις του κοινού, πολύ πριν εκτοξευτεί στην πραγματικότητα ο πρώτος πύραυλος.
Ωστόσο, ίσως να υπάρχει κάποια βάση σε αυτά τα εντυπωσιακά και πολύ συχνά αλλοπρόσαλλα designs της επιστημονικής φαντασίας. Ο Τσέσλι Μπόουνστελ, αποκαλούμενος «πατέρας» της σύγχρονης «διαστημικής τέχνης» (space art) επηρέασε με τον τρόπο του την πορεία του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος. Ενδεικτικά, ο δρ. Βέρνερ φον Μπράουν, «πατέρας» του προγράμματος «Απόλλων», είχε ζητήσει από τον Μπόουνστελ να του παρουσιάσει τις ιδέες του, όπως είχαν εμφανιστεί σε τεύχος του περιοδικού Collier's Weekly του 1952. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας του φον Μπράουν και του καλλιτεχνικού οραματισμού του Μπόουνστελ έφεραν πιο κοντά τα διαστημόπλοια στο ευρύ κοινό- κάτι που βοήθησε μακροπρόθεσμα στο διαστημικό πρόγραμμα, καθώς ήταν οι φόροι και οι ψήφοι των Αμερικανών πολιτών που θα καθόριζαν το μέλλον του. Η δουλειά των καλλιτεχνών του χώρου της επιστημονικής φαντασίας και του fantasy πλέον τιμάται από τα ετήσια βραβεία Chesley.
Ο Χάρι Λανγκ ήταν ένας Γερμανός καλλιτέχνης ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην εικονογράφηση των εγχειριδίων πτήσης της πολεμικής αεροπορίας και αργότερα κατέληξε να εργάζεται για τη NASA, συνεργαζόμενος με τον φον Μπράουν στο πλαίσιο προγράμματος που εξέταζε την υπόθεση κατασκευής διαστημικού σταθμού. Ο Κρις Φος, συγγραφέας του Hardware: The Definitive SF Works of Chris Foss, πάλι, έχει τον Πικάσο σαν έμπνευση, και δημιούργησε ένα νέο στυλ διαστημικής τέχνης, με γιγαντιαία, πολύχρωμα σκάφη σε σουρεαλιστικά περιβάλλοντα. Χαρακτηριστικά της τέχνης του ήταν τα μυστηριώδη σύμβολα και τα σύνθετα μοτίβα. Έργα του «έντυσαν» έργα του Ισαάκ Ασίμοφ, ενώ του είχε ζητηθεί να εργαστεί και για το «Alien», καθώς και για την κινηματογραφική μεταφορά του «Dune» από τον Αλεχάνδρο Γιοντορόφσκι, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Η δουλειά του έχει επηρεαστεί από το «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» του Κιούμπρικ, τον Ψυχρό Πόλεμο και κάποιες ρημαγμένες περιοχές της μεταπολεμικής Μ. Βρετανίας. «Οι άνθρωποι θέλουν ελπίδα, θέλουν κάτι στο οποίο να μπορούν να πιστέψουν» σχολιάζει ενδεικτικά.
Σχέδια όπως του Μπόουνστελ και του Φος ενδεχομένως να διεισδύσουν και στα πραγματικά σχέδια μελλοντικών διαστημοπλοίων, στη νέα εποχή της ιδιωτικής επένδυσης στο Διάστημα. Το τέλος της εποχής του Διαστημικού Λεωφορείου ανοίγει νέους ορίζοντες, και πολλοί μηχανικοί και σχεδιαστές αναζητούν νέες ιδέες- που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη συνεργασία με καλλιτέχνες. Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να κάνουν το ταξίδι στο Διάστημα πιο «θελκτικό» στο ευρύ κοινό (εν όψει και της ανόδου του διαστημικού τουρισμού). «Μία φιλόδοξη εταιρεία που επιδιώκει να προσελκύσει συμβόλαια τόσο από κυβερνήσεις όσο και από ιδιώτες θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό προσφέροντας υπηρεσίες από διαστημικά σκάφη που παραπέμπουν στα οράματα του Κρις Φος» λέει σχετικά ο δρ. Γκάρι Γουέστφαλ, ακαδημαϊκός με ειδίκευση στην Επιστημονική Φαντασία. Στόχος θα είναι η εδραίωση της εικόνας μίας εταιρείας, τόσο οπτικά όσο και από πλευράς «αναγνώρισης φίρμας» (brand recognition).
Κάποιοι ενδεχομένως να βρουν παράξενο το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος της NASA όπως ο Λανγκ βρέθηκε αργότερα στο Xόλιγουντ, για να καταλήξει υποψήφιος για Όσκαρ για την καλλιτεχνική διεύθυνση του «Star Wars: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται». Ωστόσο, κατά τον δρα Έρικ Ράμπκιν, καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν που ειδικεύεται στο χώρο της ΕΦ, το Διάστημα έχει να κάνει με την πλέον ρομαντική εικόνα που έχει ο άνθρωπος για την εξερεύνηση- λόγω του «αγνώστου». Τα τρένα κινούνται εκεί όπου έχουν φτάσει οι σιδηροδρομικές γραμμές, τα αεροπλάνα εκεί όπου μπορούν να προσγειωθούν. Αλλά «τα πλοία είναι εκ των πραγμάτων ρομαντικά, καθώς μπορούν να φτάσουν εκεί όπου κανείς δεν έχει φτάσει στο παρελθόν. Σχετίζονται με την ελευθερία και την κατάκτηση».

 2012 Μεγάλου Μήκους | SFF-rated ATHENS

 

 

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012


Τα πιο cool διαστημόπλοια

Με αφορμή την αποστολή στον Άρη, θυμόμαστε τα ωραιότερα διαστημόπλοια της μικρής και της μεγάλης οθόνης.

Δε λέμε πως το ταξίδι στο διάστημα θα μας χάλαγε γενικότερα, αλλά αν ήταν να το κάνεις, το στυλ σίγουρα θα βοηθούσε. Αυτά είναι 11 διαστημόπλοια στα οποία δε θα το σκεφτόμασταν δευτερόλεπτο προτού επιβιβαστούμε.

Discovery 1 ("2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος")


Ο Κιούμπρικ κινηματογράφησε και καδράρισε ένα διαστημόπλοιο που για αλλαγή δε θύμιζε πλαστικό παιχνιδάκι από αυτά που παίρναμε στις διακοπές όταν ήμασταν μικροί. Εκπληκτικό design, φτιαγμένο με τρόπο που να σου κοπανάει στο κεφάλι ότι να, εμείς είμαστε εκεί μπροστά στριμωγμένοι, και πιο πίσω τα πάντα είναι τίποτα παρά μια τρίχα στο διάστημα.

Επίσης, είναι πιο γνωστό για το εσωτερικό του (και για τον HAL) αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την ομορφιά του.

Ναβουχοδονόσορας ("Matrix")


Απλά τρελά επιβλητικό, σαν μια μικρή πολεμική αποικία - και αυτά τα πόδια που τυλίγονται από κύματα ενέργειας, όσο νά'ναι προσθέτουν.

Event Horizon ("Event Horizon")


Άμα το κοιτάξεις καλά, είναι σαν ένα Άλιεν σε μορφή διαστημοπλοίου. Τρομερό, και κάπως τρομακτικό επίσης.

Narada ("Star Trek" - του 2008)


Λοιπόν, αντικειμενικά μιλώντας, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγο για ένα σκάφος να έχει τόσο περίπλοκο σχεδιασμό, με μακριά περιττά πλοκάμια να περιβάλλουν τον πυρήνα του, που βρίσκεται εκεί μπροστά που κάτι αχνοφέγγει. Δηλαδή προφανώς τα πλοκάμια δεν έχουν μέσα ούτε τη μηχανή, ούτε καύσιμα ούτε τίποτα. Άρα, τι;
Ξέρεις όμως τι γίνεται; Πρέπει να σταματήσεις και να σφίξεις το χέρι ενός ντιζάινερ που λέει, "Φίλε, εμένα δε με νοιάζει πρακτικά αν θα κάνει καλό άλμα στο χώρο το σκάφος μου. Εγώ θέλω να το βλέπει ο Κάπτεν Κερκ με το διαστημόπλοιο-πιατέλα και τα κάνει πάνω του." Well done κύριέ μου.

Εγκαταλειμμένο σκάφος ("Alien")


Από όλο το "Alien" franchise με τα ένα σωρό πλοία, τα πλάσματα, τους πιλότους, τους θανάτους κλπ, ας παραδεχτούμε ότι η εικόνα που μας μένει πιο πολύ είναι αυτή. Ενός θαμμένου, πιθανώς διαλυμένου, ενδεχομένως προαιώνιου κάποτε-κυκλικού κατασκευάσματος που μετέφερε μέσα του... τι; Μια προ-ανθρωπότητα; Έναν στρατό πλασμάτων θανάτου; Το εργαστήρι του H.R. Giger; Δεν έχει σημασία. Είναι ένα θέαμα φανταστικό.

Millenium Falcon ("Star Wars")


Δεν είναι ότι είναι και κάτι τόσο τρομερό (το Death Star πολύ πιο επιβλητικό ας πούμε, αν θες να το μετρήσεις ως διαστημόπλοιο) αλλά συναισθηματικά και μόνο σκίζει. Μια τίμια παλιατζούρα, ένα πλακουτσωτό κάπως τριγωνοκυκλικό πράγμα, που ξέρει ότι το πιλοτάρει ο Χαν Σόλο που πυροβολάει πρώτος μαζί με τον Τσουμπάκα. Η μπακατέλα που γκρέμισε μια αυτοκρατορία. Viva la revolucion ρε.

Icarus 2 ("Sunshine")


Στην ίδια λογική με το Discovery από το "2001", έτσι κι αυτό σε κάνει περισσότερο να φοβάσαι για αυτούς που το επιβαίνουν, παρά να λες "γαμώ!", αλλά αυτό είναι και το ωραίο. Επίσης, υποτιμημένη ταινιάρα. Το ωραιότερο πράγμα που έχει κάνει στα '00s ο Ντάνι Μπόιλ.

Κι επίσης, μην προσπεράσουμε ένα βασικό στοιχείο. Πήγαν και το ονόμασαν Ίκαρο. ΙΚΑΡΟ!

Warbird ("Star Trek")


Ένα πράγμα έχουμε να πούμε. Δεν ξέρουμε για όλα τα άλλα, όμως οι Ρόμιουλανς ήταν μίλια μπροστά στο ντιζάιν, από ό,τι φαίνεται. Ναι, δεύτερο σκάφος τους στην 11άδα, γιατί.... δες το. Δεν είναι απλά εντυπωσιακό, τρομακτικό, όμορφο, αλλά μοιάζει και λίγο ως πολύ λειτουργικό. (Βάσει της μεγάλης εμπειρίας μας στην οδήγηση διαστημοπλοίων. Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε.) Μέσα σε όλα, έχει και χρώμα που του δίνει σχεδόν φυσικό καμουρφλάζ στο αχανές του διαστήματος. Άσε που όλα αυτά τα φωτάκια, όταν επιχειρούσε το Άλμα; Μια γοητεία.

Slave I ("Star Wars")


Αυτό το σκάφος θα ήταν αρκετό για να θέλουν όλα τα παιδάκια όταν μεγαλώσουν να γίνουν Μπόμπα Φετ. Τα χρώματα, το σχήμα, η σκουριά. Τέλειο.

Serenity ("Firefly")


Μιλώντας για σκουριά. Ξέχνα τις υπερπαραγωγές, ξέχνα τα λούσα, ξέχνα τις γυαλισμένες επιφάνειες. Αυτό το σκάφος είναι το πιο cool όλων, ακριβώς γιατί ο ιδιοκτήτης του το αγάπησε για την παλιομοδίτικη γοητεία του. Με καμπύλες αντί γωνιών, με ένα ζεστό κίτρινο φως να βγαίνει όταν πατάς το γκάζι (αντί για βαρετό καύσιμο), με κίνηση απαλή σαν αληθινού εντόμου. Το ομορφότερο διαστημόπλοιο ever, απλά.

 

 
diastimoploio.jpg

 

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012


ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ

Από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα, κυκλοφορεί η φήμη στο διαδίκτυο ότι διάφορα εξωγήινα μητρικά διαστημόπλοια πλησιάζουν τον πλανήτη μας ενώ άλλα μικρότερα περιτριγυρίζουν την περιοχή. Ερασιτέχνες αστρονόμοι, ufo-believers, δημοσιογράφοι και επιστήμονες αποκαλύπτουν όσο περνάει ο καιρός όλο και 

Sci Fi - Spaceship Wallpaper




περισσότερα εξωγήινα σκάφη, πολλές ιστοσελίδες παρουσιάζουν τη Γη σε ομηρία, αλλά οι επίσημες αρχές δεν βλέπουν κάτι παράξενο ακόμα στο διάστημα, έχοντας όμως και τις αμφιβολίες τους!
Στις 29 Ιανουαρίου του 2010, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εντόπισε το Αντικείμενο P/2010-A2 να περιστρέφεται σε απόσταση περίπου 144 εκατομμύριων χιλιομέτρων από τη Γη, στην κύρια ζώνη αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία. Ο Ντέιβιντ Τζούιτ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δήλωσε στο πρακτορείο
Reuters: "Είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της πρόσφατης σύγκρουσης μεταξύ δύο αστεροειδών. Τον πυρήνα ακολουθεί μια ουρά με πολύ περίεργη εμφάνιση, που ποτέ δεν είχαμε δει στο παρελθόν. Η ινώδης εμφάνιση του αστεροειδούς διαφέρει από οτιδήποτε έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε εικόνες συνηθισμένων κομητών από το τηλεσκόπιο Χαμπλ.’’ Ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες της NASA, της ESA και της UCLA, δεν είναι σίγουροι για τη ταυτότητα του αντικειμένου. Μήπως όμως αποκρύπτουν την ύπαρξη εξωγήινου διαστημοπλοίου;

Sci Fi - Spaceship Wallpapers and Backgrounds
Από τις 18 έως τις 23 Ιανουαρίου και από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου του 2010, το τηλεσκόπιο SOHO κατέγραφε αρκετά γιγάντια αντικείμενα μπροστά από τον ήλιο. Οι τολμηροί μιλούν για στόλο γιγαντιαίων διαστημοπλοίων στο μέγεθος του πλανήτη Δία που κρύβονται στο φως του Ήλιου και το συνδυάζουν με την ταυτόχρονη έξαρση εμφανίσεων ufo, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας. Οι κινήσεις των τεράστιων αντικειμένων είναι ακανόνιστες και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως άγνωστοι πλανήτες. Διάφοροι επιστήμονες μιλούν για μετεωρίτες που περνούν πολύ κοντά στη Γη και μπροστά από τον Ήλιο, ενώ η NASA μιλάει άλλοτε για δυσλειτουργίες του τηλεσκόπιου και άλλοτε για κατασκευασμένες φωτογραφίες.

Στις 16 Μαίου του 2010, η NASA αποκαλύπτει ότι ένα άγνωστο αντικείμενο πλησιάζει τη Γη από το βαθύ διάστημα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι τεχνητής προέλευσης παρά ένας αστεροειδής. Το αντικείμενο 2010 KQ εντοπίστηκε από το Catalina Sky Survey στην Αριζόνα και ήταν υπό παρακολούθηση από την υπηρεσία της NASA την Earth Object Program που εδρεύει στο Jet Propulsion Laboratory στην Καλιφόρνια. Τον Ιούνιο του 2010, όταν το αντικείμενο πέρασε κοντά από τη Γη, η NASA δήλωσε επίσημα ότι ήταν πιθανώς ένα μεγάλο μεταλλικό εξάρτημα πυραύλου.
Παρόμοια γνώμη εξέφρασε και ο Paul Chodas, εμπειρογνωμόνων της JPL, που πιστεύει ότι το αντικείμενο πρέπει να είναι ένα διαστημικό σκάφος ή τμήμα του, από μια παλιά διαπλανητική αποστολή του παρελθόντος χωρίς και αυτός να δηλώνει απόλυτα σίγουρος. Η επόμενη επίσκεψη του αντικειμένου κοντά στην Γη θα είναι μάλλον το 2036, αφού διαπιστώθηκε ότι διαγράφει κυκλική τροχιά.
Αρχές Ιανουαρίου του 2011, η ρωσική εφημερίδα Pravda και η ηλεκτρονική της έκδοση έγραψαν ότι υπάρχουν τρία γιγαντιαία διαστημόπλοια τα οποία κατευθύνονται προς τη Γη. Το εμπλεκόμενο σύστημα αναζήτησης Haard και το πρόγραμμα Seti δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες της Ρωσικής εφημερίδας ούτε ο αστρονόμος Phil Plait που θεωρεί τις φωτογραφίες κατασκευασμένες. Τα τεράστια αντικείμενα που είναι πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα επιβεβαιώνονται μόνο από τον δικτυακό αστρικό χάρτη της ιστοσελίδαςhttp://www.sky-map.org/ στις παρακάτω τρείς συντεταγμένες: 19 25 12 -89 46 03 , 16 19 35 -88 43 10 και 02 26 39 -89 43 13 . (Για να τα δείτε, αντιγράψτε τις συντεταγμένες στο search της παραπάνω ιστοσελίδας). Όμως καθώς ψάχναμε στην συγκεκριμένη περιοχή για τα διαστημόπλοια ανακαλύψαμε κι άλλα πέντε παρόμοια σχήματα: 19 26 51 -88 42 38 , 08 50 47 -89 38 09 , 14 38 50 -88 40 42 , 14 59 06 -88 21 24 και 23 13 00 -88 53 11 . Τελικά βρήκαμε περισσότερα διαστημόπλοια ή αποδείξαμε την παρανόηση των συγκεκριμένων φυσικών σχημάτων;

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2010 παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο ένα ‘’όχι και τόσο πρόσφατο’’ βίντεο με αρκετά περίεργα αντικείμενα. Ο ερασιτέχνης αστρονόμος John Lenard Walson, κατέγραψε με το αυτοσχέδιο τηλεσκόπιο του 35 περίπου περίεργα Α.Τ.Ι.Α. να περιφέρονται γύρο από τον πλανήτη μας! Μήπως τελικά είμαστε κάτω από στενή παρακολούθηση, μέχρι να φτάσει η στιγμή της μεγάλης συνάντησης; Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, όλα αυτά τα περίεργα αντικείμενα να είναι απλά μικρόβια στο φακό του αυτοσχέδιου τηλεσκόπιου εγγραφής και ο ερασιτέχνης αστρονόμος να εκμεταλλεύτηκε την ομοιότητα για λίγα λεπτά δημοσιότητας!

Ακόμα και μετά τη παρουσίαση όλων αυτών των στοιχείων, συνεχίζει να υπάρχει η ίδια αμφιβολία, αν όλα αυτά είναι αληθινά ή απατηλά όνειρα σωτηρίας. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν πέφτουμε θύματα εθισμένων ουφολόγων που βλέπουν παντού διαστημόπλοια να έρχονται ή μυστικών υπηρεσιών που αποκρύπτουν μια μεγαλειώδης ενδεχόμενη επαφή. Βέβαια μπορεί όλες οι λογικές εξηγήσεις που έχουν δοθεί να είναι οι αληθινές, ακόμα κι αν δεν πολύ-αρέσουν στ’αφτιά μας…
Εγώ τι πιστεύω; Αν τα διαστημόπλοια έρχονται πραγματικά, θα ήταν παράλογο να αποκρύπτεται προσωρινά μια ενδεχόμενη επαφή που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

 

 


Sun φουτουριστικό multiscreen διάστημα διαστημόπλοια

Sun φουτουριστικό multiscreen διάστημα διαστημόπλοια

 

stavretta: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΩΘΕΝ --- (COME ABOVE)

 

13 Ιανουαρίου 2011
Ειδήσεις
Διαστημόπλοια κατευθύνονται προς τη Γη;
Τον τελευταίο καιρό επικρατεί ένας «πανικός», θα τολμούσα να πω, σε ιστοσελίδες, blogs, forums, Μ.Μ.Ε. σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας.


Ο λόγος;
Ένα δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας pravda.ru (μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχο αγγλικό άρθρο εδώ) σύμφωνα με το οποίο τρία τεράστια διαστημόπλοια πλησιάζουν τη Γη και πρόκειται επιτεθούν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012!
Ηρεμήστε…!
Κανένα διαστημόπλοιο δεν πλησιάσει με εχθρικές διαθέσεις τη Γη, ούτε φυσικά εντοπίστηκε κάτι τέτοιο από τη NASA ή από άλλη Διαστημική Υπηρεσία.
Πρόκειται απλά για ένα ψεύτικο δημοσίευμα που σήκωσε στην ιστοσελίδα της η pravda και κατάφερε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη!
Το θέμα, όμως, είναι γιατί ένα τέτοιο δημοσίευμα (που εκ πρώτης όψεως μοιάζει φανταστικό) κατάφερε να επηρεάσει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σε ολόκληρον τον πλανήτη; Άραγε, η προσμονή του κόσμου για τις 21 Δεκέμβριο του 2012 (ημερομηνία όπου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας θα γίνει η συντέλεια του κόσμου) είναι τόσο μεγάλη και θερμή που τον κάνει να πιστέψει ένα τέτοιο υπερβολικό δημοσίευμα;

 

Επιστήμονες: εξωγήινα διαστημόπλοια έφτασαν πριν από εκατομμύρια χρόνια

 

Διαστημικές συσκευές για την εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος έχουν εκτοξευθεί πριν από εκατομμύρια χρόνια από εξωγήινους πολιτισμούς που διέθεταν υψηλή τεχνολογία, λένε οι επιστήμονες της Σκωτίας. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει υπολογίζοντας τη μαθηματική πιθανότητα της δημιουργίας ενός στόλου αυτόματων συσκευών, ικανών για την πραγματοποίηση διαστρικών ταξιδιών. Οι επιστήμονες του Εδιμβούργου είναι πεπεισμένοι ότι υφίσταται τεράστιο χάσμα μεταξύ του επιπέδου της τεχνολογικής ανάπτυξης των γήινων και των εξωγήινων.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, είναι τόσο μεγάλο ώστε οι άνθρωποι δεν είναι ακόμη σε θέση να παρατηρούν την παρουσία αλλότριων αντικειμένων στο ηλιακό μας σύστημα.

 

Επιτυχής πτήση διαστημοπλοίου της Virgin Galactic

Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του τη Δευτέρα και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του επόμενου έτους.
Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του τη Δευτέρα και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach. «Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin Galactic.
«Η σημερινή υπερηχητική επιτυχία ανοίγει το δρόμο για την ταχεία επέκταση του πτητικού φακέλου του διαστημοπλοίου, με πολύ ρεαλιστικό τον στόχο της πλήρους διαστημικής πτήσης, από το τέλος του έτους» συμπλήρωσε ο άνθρωπος που έχει οραματιστεί τα τουριστικά διαστημικά ταξίδια .

Το διαστημικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώσουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.
Η εταιρεία έχει δεχθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις, από περίπου 580- δυνητικά- τουρίστες του διαστήματος, ένα ποσοστό που είναι περίπου κατά 10% μεγαλύτερο από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πάει ποτέ στο διάστημα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής

  StarKnights Ships

 

Wednesday, September 5, 2012


Concept spaceship art by Long Ouyang

Long's art portfolio site. Check out his robot art.


















Keywords: concept spaceship sci-fi science fiction space scenes design illustration art concepts by professional concept artist long ouyang video game and film industry painting

 

Διαστημόπλοιο του Star Wars «προσγειώθηκε» στην Times Square (video)

17:03
Το μεγαλύτερο μοντέλο στον κόσμο από τουβλάκια Lego παρουσιάστηκε στην Τάιμ Σκουέαρ της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο διαστημοπλοίου από τον θρυλικό Πόλεμο των Άστρων.
Για την υπερμεγέθη κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν 5 εκατομμύρια τουβλάκια χρειάστηκαν 17.000 ώρες και συμμετείχαν 32 εθελοντές «χτίστες». Είναι ένα πιστό αντίγραφο του Star Wars X-Wing Starfighter διαστημοπλοίου.

Το μοντέλο, ζυγίζει πάνω από 20.000 κιλά, χτίστηκε στην Lego Shop της Δημοκρατίας της Τσεχίας και μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της προώθησης της επερχόμενης πρεμιέρας του The Chronicles Yoda, του τελευταίου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Star Wars με χαρακτήρες Lego.

Η γιγαντιαία κατασκευή, όπως αναφέρει το newsbomb, σε τρεις ημέρες θα μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και θα εκτεθεί στο Legoland California Resort μέχρι το τέλος του έτους.

Πώς θα αποκρούσουμε τα διαστημικά σκουπίδια;

Πόσο υπαρκτός είναι ο κίνδυνος και ποιές ιδέες υπάρχουν για «διαστημικούς σκουπιδιάρηδες»;
Πώς θα αποκρούσουμε τα διαστημικά σκουπίδια;
Οπως αποδίδει αυτή η γραφική αναπαράσταση, ο μεγαλύτερος αριθμός διαστημικών σκουπιδιών παράγεται κατά τις φάσεις διαχωρισμού των διαστημοπλοίων από τους εξαντλημένους πυραύλους τους.


Την Παρασκευή της 23ης Σεπτεμβρίου η NASA και χιλιάδες αστρονόμοι ανά τον κόσμο - επαγγελματίες ή μη - παρακολουθούσαν με αγωνία την πορεία ενός «ουράνιου σώματος» διόλου ουράνιου σε καταγωγή. Ηταν το απομεινάρι ενός δορυφόρου φτιαγμένου από ανθρώπους, που τώρα εξέπεμπε το «κύκνειο άσμα» του επιστρέφοντας στη Γη που το γέννησε. Ευτυχώς, ουδείς άνθρωπος υπέστη τι από αυτή την ανεπιθύμητη επιστροφή. Αλλά... θα μπορούσε. Το θέμα είναι λοιπόν διττό: Γιατί πέφτουν οι τεχνητοί δορυφόροι - και τα λοιπά ανά το Διάστημα σπαρθέντα τεχνουργήματά μας - και τι μπορούμε να κάνουμε προτού συμβεί κάτι απευκταίο;
Γιατί ο ουρανός βρέχει... σκουπίδια;
Λίγο μετά το μενεξεδί του δειλινού που μελώνει τους ερωτευμένους, αρχίζουν κάθε βράδυ ν' ανάβουν τα φώτα του στερεώματος. Κι εκεί, ανάμεσα στα «γλομπάκια» που οι παππούδες ονοματίζουν για τα εγγόνια τους με αρχαιοπρεπή ονόματα αστερισμών, ξεπετιούνται συχνά-πυκνά τα πεφταστέρια. Αλλά δεν είναι πια όλα τους ξεστρατισμένα αστεράκια τ' ουρανού. Ολοένα πιο συχνά αυτά τα φωτεινά σημαδάκια που τσουρουφλίζονται πέφτοντας στην ατμόσφαιρα είναι γερασμένα εξαρτήματα τεχνητών δορυφόρων, κομμάτια πυραύλων, ακόμη και... εργαλεία αδέξιων αστροναυτών που βρίσκονταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας και, κάποια στιγμή, κάνουν τη μοιραία βουτιά επιστροφής σ' αυτόν.
Το γενικό φαινόμενο της σποραδικής «φωτεινής βροχής» στον νυχτερινό ουρανό πρωτοεξηγήθηκε το 1946. Μελετώντας τη σύσταση των μετεωριτών που είχαν πέσει εκείνη τη χρονιά, οι επιστήμονες κατέληξαν στο ότι, αν το μέγεθος των κοσμικών σωματιδίων που έλκονται από το πεδίο βαρύτητας της Γης είναι πολύ μικρό, τότε η τριβή τους με την ατμόσφαιρα τα «φρενάρει» τόσο ώστε να καταπέσουν. Ο ετήσιος όγκος αυτής της «κοσμικής σκόνης» εκτιμήθηκε το 1957 ότι έφθανε τους 14,3 εκατομμύρια τόνους! Το εύρημα ουδόλως απασχόλησε εμάς τους γαντζωμένους στην επιφάνεια της Γης _ μια και αυτοί οι μικρο-μετεωρίτες διαλύονταν προτού προσγειωθούν _ αλλά ανησύχησε σφόδρα τους επιστήμονες που ετοίμαζαν τις πρώτες εκτοξεύσεις πυραύλων στο Διάστημα. Ετσι, αναπτύχθηκε ειδική τεχνολογία προστασίας πυραύλων και δορυφόρων από τις προσκρούσεις με κοσμική σκόνη.
Από το 1957 - χρονιά που ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος, ο Sputnik, μπήκε σε τροχιά- άρχισε να συμπληρώνεται ένας κατάλογος γήινων αντικειμένων σε τροχιά, ο λεγόμενος Space Object Catalog. Με τον καιρό ο κατάλογος αυτός γέμισε όχι μόνο με τα ακέραια αντικείμενα που στέλναμε αλλά και με τα απορριπτόμενα εξαρτήματα αυτών: δεξαμενές καυσίμων, ασπίδες προστασίας κ.ά. Επειτα, προστέθηκαν και τα πρώτα προϊόντα «ατυχών εκρήξεων». Αργότερα επαυξήθηκαν και με τα προϊόντα «εσκεμμένων εκρήξεων», όπως ήταν οι δοκιμές αντι-δορυφορικών όπλων. Σε ποια τροχιά ακριβώς έμπαιναν όμως όλες αυτές οι άχρηστες «παράπλευρες απώλειες» των διαστημικών περιπετειών μας;

Το σύνδρομο του Κέσλερ
Ενας επιστήμονας που είχε μελετήσει τη συμπεριφορά της κοσμικής σκόνης ήταν ο Αμερικανός Ντόναλντ Κέσλερ (Donald Kessler), ο οποίος από το 1968 είχε δημοσιεύσει σχετικές εργασίες. Το 1978, εφαρμόζοντας στα διαστημικά σκουπίδια περίπου τις ίδιες τεχνικές που είχε χρησιμοποιήσει για τη μελέτη της ζώνης των αστεροειδών, δημοσίευσε τη μνημειώδη εργασία του «Συχνότητα συγκρούσεων των τεχνητών δορυφόρων: Η δημιουργία μιας ζώνης σκουπιδιών». Το φλέγον πόρισμα της μελέτης του ήταν ότι η ίδια διεργασία που οδήγησε στον σχηματισμό των αστεροειδών θα συνέβαινε μέσω συγκρούσεων και στη ζώνη τεχνητών δορυφόρων της Γης, αλλά με μία κολοσσιαία διαφορά: Αυτό που η φύση είχε επιτελέσει σε χρονικό διάστημα δισεκατομμυρίων ετών, οι άνθρωποι θα το «κατόρθωναν» σε λίγες μόνο δεκαετίες. Μάλιστα, η μελέτη του Κέσλερ κατέληγε με την πρόβλεψη ότι ως το έτος 2000 ο κίνδυνος σύγκρουσης διαστημοπλοίων με διαστημικά σκουπίδια θα γινόταν μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο κίνδυνο σύγκρουσής τους με μικρο-μετεωρίτες.
Μολονότι ο Κέσλερ είχε καλά τεκμηριώσει τα ευρήματά του, η γενική αντίληψη της εποχής ήταν ότι η έλξη της ανώτερης ατμόσφαιρας ήταν αρκετή για να εκτροχιάζει τα διαστημικά σκουπίδια με γοργότερο ρυθμό από εκείνον με τον οποίο παράγονταν. Ετσι, όλες οι χώρες που συμμετείχαν στον διαστημικό ανταγωνισμό συνέχισαν τον ρυπογόνο μαραθώνιό τους. Ο Κέσλερ, πεισμωμένος, συνέλεξε όλα τα στοιχεία που εξέδιδε κατά καιρούς η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και, το 1991, «ξαναχτύπησε» με μια ακόμη πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση. Υπό τον τίτλο «Συγκρουσιακός καταρράκτης: Τα όρια πληθυσμιακής ανάπτυξης σε χαμηλή τροχιά περί τη Γη», η εργασία του εντόπιζε ένα κρίσιμο σημείο συσσώρευσης αντικειμένων σε τροχιά πέραν του οποίου εκκινούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση παραγωγής μικροαντικειμένων κλίμακας εκατοστών του μέτρου, που θα έκανε πλέον κάθε δράση στο Διάστημα άκρως επικίνδυνη. Οπως το περιέγραψε ο ίδιος σε συνέντευξή του, «η άμετρη δραστηριότητά μας στο Διάστημα ενδέχεται να οδηγήσει στην κατάσταση όπου ένα και μόνον ατύχημα σε δορυφόρο θα επιφέρει την αλυσιδωτή καταστροφή πολλών δορυφόρων, σε κλίμακα χρόνου μικρότερη από έτη».
Αυτή η επικαιροποιημένη αναδιατύπωση του «Συνδρόμου Κέσλερ» έβαλε πλέον όλες τις διαστημικές υπηρεσίες σε προβληματισμό. Αν και ο Κέσλερ προέβλεπε ότι βρισκόμασταν ήδη στην κρίσιμη φάση κορεσμού, το μόνο ιδιαίτερα σοβαρό διαστημικό ατύχημα συνέβη το 2009, όταν συγκρούστηκαν οι δορυφόροι Iridium 33 και Cosmos 2251, δημιουργώντας 1.500 θραύσματα, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί «συγκρουσιακός καταρράκτης». Το 2006 ένα συναφές μοντέλο πρόβλεψης της NASA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ακόμη και αν δεν γίνονταν νέες εκτοξεύσεις πυραύλων, ο αριθμός των διαστημικών αντικειμένων σε τροχιά θα παρέμενε ο ίδιος ως το 2055 και τότε θα άρχιζε να αυξάνεται κατά το «Σύνδρομο Κέσλερ». Ο ερευνητής Ρίτσαρντ Κρόουδερ (Richard Crowther) της βρετανικής Υπηρεσίας Αμυντικής Εκτίμησης και Ερευνας (DERA) διαφώνησε με το πόρισμα και δημοσίευσε τη δική του εκτίμηση, ότι το φαινόμενο του καταρράκτη θα ελάμβανε χώρα γύρω στο 2015. Τελικά η αμερικανική Εθνική Ακαδημία Επιστημών αποφάνθηκε ότι δύο από τις ζώνες χαμηλής τροχιάς, εκείνη σε υψόμετρο 900 - 1.000 χιλιομέτρων και εκείνη σε υψόμετρο 1.500 χιλιομέτρων, είχαν ήδη ξεπεράσει το κρίσιμο σημείο. Εφέτος το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών των ΗΠΑ (NRC) προειδοποίησε τη NASA ότι όλο το «σκουπιδομάνι σε τροχιά περί τη Γη» βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο!

Ο καταλύτης «κλιματική αλλαγή»
Ενόσω οι αρμόδιοι των διαστημικών υπηρεσιών βρίσκονταν ακόμη στη νιρβάνα τού «το 2055 θα σκάσει το πρόβλημα», δύο απανωτές δημοσιεύσεις ερευνητών της Βρετανίας ήρθαν πέρυσι και εφέτος να δώσουν τη χαριστική βολή: Οι Arrun Saunders και Hugh Lewis, του Πανεπιστημίου Southampton, μελέτησαν τις τροχιές 30 δορυφόρων στην παρελθούσα 40ετία και αντιπαρέβαλαν τις αλλαγές πορείας τους με την προϊούσα κλιματική αλλαγή. Κατέληξαν στο εξής συγκλονιστικό σκεπτικό: Οι αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να επιφέρουν υπερθέρμανση στην επιφάνεια της Γης, αλλά καταψύχουν τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιράς της. Το αποτέλεσμα είναι σε υψόμετρο 300 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης η ατμόσφαιρα να χάνει ανά έτος το 5% της πυκνότητάς της. Αυτή η μείωση της πυκνότητας συνεπάγεται ότι μειώνεται και το «φρενάρισμα» των δορυφόρων που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά. Αλλά αυτό συνεπάγεται επίσης ότι, αντί οι παροπλισμένοι δορυφόροι (όπως και τα διαστημικά σκουπίδια) να εκτροχιαστούν και να πέσουν αναφλεγόμενοι στην ατμόσφαιρα, να παραμένουν σε τροχιά για χρονικό διάστημα ως και κατά 25% μακρύτερο. Απόρροια αυτού θα είναι η όλο και μεγαλύτερη πληθυσμιακή συσσώρευση αντικειμένων σε χαμηλή τροχιά, άρα και πολύ πιο αυξημένος κίνδυνος συγκρουσιακού καταρράκτη.







Πνιγμένος από χρήσιμα και άχρηστα σε τροχιά, ο πλανήτης μας περιμένει την ώρα που θα αρχίσουν τα «συγκρουόμενα». Αριστερά και δεξιά εικόνες σκουπιδιών που έπεσαν στη Γη, κάτω δεξιά το σύνολο του «σκουπιδονέφους».
Τα πρόσφατα ατυχήματα
Η πρόσφατη ταραχή για το πού θα πέσουν τα κομμάτια του δορυφόρου και αν θα χτυπήσουν κάποιον αθώο κάτοικο αυτού του πλανήτη ήταν απλά η συγκινησιακή κορύφωση του κατά τα λοιπά ανελλιπούς βομβαρδισμού μας από διαστημικά σκουπίδια. Τα μόνα γνωστά ανθρώπινα θύματά του ήταν ως τώρα πέντε ιάπωνες ναυτικοί που τραυματίστηκαν, το 1969, από διαστημικά σκουπίδια ενδεχομένως ρωσικής προέλευσης. Σε μιαν άλλη περίπτωση, το 1997, μια κάτοικος της Οκλαχόμας των ΗΠΑ βλήθηκε στον ώμο από ένα κομμάτι 10x13 εκ. πυραύλου Delta II της πατρίδας της, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί (!). Αλλά εκεί ψηλά έχουν συμβεί επεισόδια που κόντεψαν όχι μόνο να έχουν ανθρώπινα θύματα αλλά και να καταστήσουν το Διάστημα χώρο απροσπέλαστο για τους γήινους. Ενα τέτοιο επεισόδιο διαδραματίστηκε τον Μάρτιο του 2009, όταν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) υποχρεώθηκαν να καταφύγουν στον πύραυλο επιστροφής Soyuz, καθώς τα διαστημικά σκουπίδια ενός αμερικανικού πυραύλου έφθαναν σε απόσταση ενός μιλίου από αυτούς.
Για την παρακολούθηση της πορείας αυτών των διαστημοσκουπιδιών υπάρχουν τώρα αρκετά ραντάρ και τηλεσκόπια, αλλά τίποτε δεν είναι ικανό να καταγράψει με βεβαιότητα την πορεία αντικειμένων μικρότερων από 10 εκατοστά. Ετσι, ενώ γνωρίζουμε την τροχιά 19.000 διαστημικών αντικειμένων, υπάρχουν κάπου 600.000 μικροσκουπίδια που κινούνται ανεξέλεγκτα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνουν τη ζημιά.
Διαστημικοί ρακοσυλλέκτες
Πέρα από τον ελλιπή έλεγχό τους, μια άλλη σπαζοκεφαλιά είναι το ποιος δικαιούται να γίνει «ρακοσυλλέκτης του Διαστήματος». Δηλαδή, όχι μόνον οι δορυφόροι αλλά και τα υπολείμματά τους ανήκουν σε όποιον τα εκτόξευσε. Αρα, η απόπειρα μιας διαστημικής υπηρεσίας να «καθαρίσει» μια περιοχή από διαστημικά σκουπίδια προέλευσης τρίτων πιθανόν να εκληφθεί ως εχθροπραξία (ιδίως αν στα σκουπίδια συγκαταλέγονται υπολείμματα κατασκοπευτικών δορυφόρων).
Τεχνολογικά πάντως έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις. Η πιο γνωστή είναι αυτή του καναδέζικου «MDA SIS» (Space Infrastructure Servicing vehicle), που προορίζεται να τεθεί σε τροχιά το 2015, με πρώτο πελάτη την αμερικανο-βελγική εταιρεία τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων Intelsat. Πρόκειται για ένα τηλεχειριζόμενο σκάφος που θα ανατροφοδοτεί με καύσιμα δορυφόρους και θα διορθώνει την τροχιά τους ή, εν ανάγκη, θα τους «παρκάρει» σε ακίνδυνες τροχιές. Ωστόσο η δράση αυτού του SIS περιορίζεται στη ζώνη γεωσύγχρονης τροχιάς, όπου έτσι κι αλλιώς οι ταχύτητες των διαστημικών αντικειμένων είναι μικρές.
Για τα διαστημοσκουπίδια χαμηλής τροχιάς - που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες _ έχουν προταθεί κανόνια με ακτίνες λέιζερ ή με δέσμες ιόντων. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη της NASA (Μάρτιος 2011), ένα κανόνι λέιζερ των 5 κιλοβάτ (και κόστους 800.000 δολαρίων) μπορεί να χτυπάει με τις ακτίνες του ένα διαστημικό σκουπίδι και να το μετακινεί κατά 1 χιλιοστό ανά δευτερόλεπτο. Οπότε ο βομβαρδισμός του επί λίγες ώρες κάθε ημέρα αρκεί για να το μετακινεί ως και 200 μέτρα ανά ημέρα, ώσπου να τεθεί σε ασφαλή τροχιά.
Οπωσδήποτε η πλησιέστερη πρόταση στη κλασική ιδέα του ρακοσυλλέκτη είναι αυτή της αμερικανικής εταιρείας Star Inc., που ανακοίνωσε μάλιστα στις 7 Ιανουαρίου 2010 ότι έκλεισε συμβόλαιο με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για τη μελέτη ανάπτυξης του EDDE. Τι είναι αυτό; Ενα διαστημικό όχημα βάρους 100 κιλών που μπορεί να «αρπάξει» ως και 135 δορυφόρους σε μία τριετία και να τους «παρκάρει» σε ασφαλή τροχιά. Με έναν στόλο δώδεκα τέτοιων σκαφών, η εταιρεία υπόσχεται να καθαρίσει όλα τα διαστημοσκουπίδια χαμηλής τροχιάς μέσα σε επτά χρόνια.
Προφανώς με τη λέξη «όλα» η εταιρεία εννοεί όλα τα αμερικανικής προέλευσης σκουπίδια, διότι για εκείνα των υπολοίπων θα πρέπει να περιμένει πολύ να της δοθεί η έγκριση. Μπορεί όμως να ρεφάρει τη στενοχώρια της με τα «τυχερά του σκουπιδιάρη»: Αν, για παράδειγμα, περισυλλέξει την τσάντα εργαλείων που έχασε το 2008 η αστροναύτισσα Heidemarie Stefanyshyn-Piper του ISS, η NASA έχει δεσμευθεί ότι θα την ανταμείψει με 50.000 δολάρια. Σημειωτέον ότι το «τσαντάκι που της έπεσε» κόστιζε 100.000 (βλ. www.youtube.com/watch?v=1vXdRUIZ_EM). Οσο για την κάμερα που έχασε τον Ιούνιο του 2007 η αστροναύτισσα Suni Williams (www.youtube.com/watch?v=fTBFlSwtBKc), δεν υπάρχει αμοιβή. Της αγόρασαν άλλη.










Κάτω αριστερά, η προσέγγιση του δορυφόρου-πελάτη και δεξιά το «σέρβις» από τον «παρκαδόρο» του Διαστήματος MDA-SIS.

 

Επιτυχής πτήση του διαστημοπλοίου της Virgin

Την πρώτη του επιτυχή πτήση πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια πραγματοποίησε το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic, Enterprise, το οποίο στο μέλλον θα πραγματοποιεί υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής.
Το διαστημόπλοιο μεταφέρθηκε συνδεδεμένο με ένα μητρικό αεροπλάνο σε ύψος 13,700 μέτρων όπου στη και αφέθηκε να πετάξει επί 25 λεπτά παρουσία του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του Ρίτσαρντ Μπράνσον.
"Ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή απ' όταν ξεκίνησε το σχέδιο αυτό το 2004" δήλωσε ο επιχειρηματίας όταν το είδε να προσγειώνεται επιτυχώς.
Η εταιρεία Virgin Galactic σκοπεύει να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει την εμπειρία ενός ταξιδιού σε μηδενική βαρύτητα και έχει ήδη λάβει προκαταβολές από 370 πελάτες. Το εισιτήριο εκτιμάται ότι θα κοστίζει 200.000 δολάρια.
Το Enterprise θα απογειώνεται συνδεδεμένο στο μητρικό αεροσκάφος και στη συνέχεια θα απελευθερώνεται σε ύψος 16 χιλιομέτρων όπου και θα πυροδοτεί τους πυραυλοκίνητους κινητήρες του και θα ανεβαίνει κατακόρυφα σε ύψος 100 χιλιομέτρων φτάνοντας στο διάστημα όπου οι επιβάτες θα μπορούν να βιώσουν την αίσθηση της μηδενικής βαρύτητας.

 

Ταξίδι στο διάστημα: Πραγματικότητα έως το τέλος 2014

Μέγεθος κειμένου
Ταξίδι στο διάστημα: Πραγματικότητα έως το τέλος 2014

 

Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του τη Δευτέρα και πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του, στο τέλος του το επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach.

«Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin Galactic.

«Η σημερινή υπερηχητική επιτυχία ανοίγει το δρόμο για την ταχεία επέκταση του πτητικού φακέλου του διαστημοπλοίου, με πολύ ρεαλιστικό τον στόχο της πλήρους διαστημικής πτήσης, από το τέλος του έτους» συμπλήρωσε ο άνθρωπος που έχει οραματιστεί τα τουριστικά διαστημικά ταξίδια.


Το διαστημικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώσουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.

Η εταιρεία έχει δεχθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις, από περίπου 580- δυνητικά- τουρίστες του διαστήματος, ένα ποσοστό που είναι περίπου κατά 10% μεγαλύτερο από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πάει ποτέ στο διάστημα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής.

 Αποκάλυψη Το Ένατο Κύμα: Τα πιο cool διαστημόπλοια

 

 

  ΚΤΗΜΑ ΙΜΙΑ: Ιανουάριος 2011

 Αποκάλυψη Το Ένατο Κύμα: Τα πιο cool διαστημόπλοια

  Interdictor-class cruiser - Wookieepe

  1936 visiones: 31/03/13 - 7/04/13

 

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011


--- ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SOLAR WARDEN ---

Εδώ και χρόνια, κυκλοφορούν φήμες ενός μυστικού διεθνούς διαστημικού προγράμματος που ονομάζεται "Solar Warden". Φήμες που σιγά σιγά αρχίζουν να μοιάζουν αληθινές.
Η ufo εμμονή του χάκερ Gary McKinnon από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον βοήθησε να βρει αναφορές στο "Solar Warden" μέσω της NASA. Αναφορές και αρχεία με την ένδειξη ''μη επίγεια όργανα''.
Ο σεβαστός ufo-ερευνητής από το Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Darren Perks, ισχυρίζεται ότι έχει λάβει το παρακάτω email από το Υπουργείο Άμυνας (στο πλαίσιο της ελευθερίας της ενημέρωσης), που επιβεβαιώνει την ύπαρξη του προγράμματος αλλά όχι και τους ισχυρισμούς της δράσης του:
''Περίπου πριν από μία ώρα μίλησα με ένα υφιστάμενο της NASA ο οποίος επιβεβαίωσε αυτό το πρόγραμμα με εντολή του προέδρου. Επίσης, με ενημέρωσε
ότι δεν ήταν ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Αμύνης, αλλά του Διαστημικού Κέντρου Johnson FOIA Manager.
Έχουμε ετρέξει το αίτημά σας για περεταίρω πληροφορίες και είναι σε αναμονή. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν έχουμε μια απάντηση. Μήπως η NASA να σας παραπέμψει σε εμάς;''
Μια υποτιθέμενη υπάλληλος μιλώντας για το πρόγραμμα, περιγράφει: ''Υπήρξαν, από το 2005, οκτώ πλοία, μεγάλα σαν αεροπλανοφόρα και σαράντα τρία μικρά λεγόμενα «προστάτες», τα οποία είναι τα διαστημικά αεροπλάνα. Ένα χάθηκε πρόσφατα σε ένα ατύχημα, ενώ προσπαθούσε να προσεδαφιστεί στην πολυεθνική αποικία του Άρη. Μια αποικία που ιδρύθηκε το 1964 από Αμερικανούς και Ρώσους.''
Το Νοέμβριο του 2010, το ''Solar Warden'' επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά, μέσα από τις δημοσιεύσεις της συγγραφέα Laura Eisenhower, δισέγγονης του πρώην πρόεδρου Αϊζενχάουερ. Δημοσιεύσεις που μιλούν για τη γνώση μιας αποικίας στον Άρη και άλλων μυστικών σχεδίων της NASA.
Σύμφωνα με το άρθρο της Laura, που δημοσιεύθηκε από το projectavalon.net, υπήρχε και ένας μάρτυρας των διαστημοπλοίων αυτών.
''Ένας επαγγελματίας πεζοπόρος διέσχιζε την έρημο της Γιούτα, 25 μίλια από τον πλησιέστερο δρόμο σε μια υψηλή δυσπρόσιτη περιοχή. Στη διαδρομή του, ισχυρίζεται ότι είδε τεράστια σκάφη 200m σε σχήμα βέλους, μια γιγαντιαία καμουφλαρισμένη συρόμενη πόρτα να ανοίγει στο πάτωμα της ερήμου, καθώς και ένα ιπτάμενο σκάφος να εξαφανίζεται σε μια κρυμμένη υπόγεια βάση.''
Η Laura συνεχίζει… ''Η τεχνολογία υπάρχει και έχει ήδη εγκαταλείψει το ηλιακό μας σύστημα. Αυτά τα τεράστια διαστημόπλοια που μπορούν να μεταφέρουν περίπου 2.000 άτομα, ταξιδεύουν στη Σελήνη ή τον Άρη, και ίσως όχι μόνο εκεί...''
(Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου, προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της NASA.)

 

3 τεράστια διαστημόπλοια πρόκειται να επιτεθούν στη γη το 2012;

Οι επαφές με ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) έγιναν πολύ συχνές στα μέσα του 20ου αιώνα, όταν έγινε πλέον αδύνατον να αγνοήσουν γεγονότα θεάσεων ΑΤΙΑ.
Ειδικές υπηρεσίες άρχισαν να ιδρύουν ειδικά τμήματα για στρατιώτες αεράμυνας, και μυστικά εργαστήρια οργανώθηκαν για να μελετήσουν το φαινόμενο. Δεν αποκλείεται το γεγονός μυστικές υπηρεσίες να έχουν ήδη πετύχει την ευκαιρία να μελετήσουν τμήματα εξωγήινων διαστημοπλοίων ή ακόμα και τους ίδιους τους εξωγήινους πιλότους τους.

Είναι πλέον καιρός η επιστήμη να πει την κουβέντα της σχετικά με το πρόβλημα, και την είπε. Το SETI (Έρευνα για Εξωγήινη Νοημοσύνη), ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έκανε μια ανακοίνωση που δημιούργησε αίσθηση.
Τρία γιγαντιαία διαστημόπλοια κατευθύνονται προς τη Γη. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι πλάτους 240 χιλιομέτρων. Τα άλλα δύο είναι μικρότερα. Μέχρι στιγμής, τα αντικείμενα είναι πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα.
Τα διαστημόπλοια εντοπίστηκαν από το ερευνητικό σύστημα HAARP. Αυτό το σύστημα, έχει βάση την Αλάσκα, και σχεδιάστηκε (αρχικά) για τη μελέτη του φαινομένου του βόρειου σέλας. Σύμφωνα με τους ερευνητές του SETI, τα αντικείμενα δεν είναι τίποτε άλλο από εξωγήινα διαστημόπλοια. Θα αρχίσουν να γίνονται ορατά στα οπτικά τηλεσκόπια καθώς θα φτάνουν στο ύψος τροχιάς του πλανήτη Άρη. Η Αμερικανική Κυβέρνηση σύμφωνα με τις αναφορές, είναι ενημερωμένη σχετικά με το επερχόμενο γεγονός. Τα διαστημόπλοια θα φτάσουν στην Γη το Δεκέμβριο του 2012.
Αυτή η ημερομηνία της υποτιθέμενης διαστημικής επαφής με εξωγήινο πολιτισμό φέρνει στο μυαλό σκέψεις σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγιας, που τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Είναι απλά μια σύμπτωση;; Πιθανόν, μολονότι, οι ερευνητές του SETI παρερμηνεύουν τον ευσεβή πόθο με την πραγματικότητα: 50 χρόνια συνεχούς παρακολούθησης του διαστήματος δεν έφερε κάποια αποτελέσματα.
Μολαταύτα, η ανθρωπότητα μόλις τώρα άρχισε να εξερευνά το διάστημα. Είμαστε απλά καινούργιοι σε αυτό τον κολοσσιαίο και ανεξερεύνητο κόσμο. Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι πολιτισμοί στο διάστημα εκτός από τον δικό μας πολιτισμό.
Φήμες αναφέρουν ότι οι Αμερικάνοι χαρακτήρισαν απόρρητες πολλές πληροφορίες σχετικά με ευρήματα στη Σελήνη. Το 1988, ένας διαπρεπής Κινέζος αξιωματούχος, μέλος του διαστημικού προγράμματος της Κίνας, αποκάλυψε φωτογραφίες ανθρώπινων πατημασιών στην σεληνιακή επιφάνεια. Ο αξιωματούχος ανάφερε ότι έλαβε την πληροφορία από μια αξιόπιστη πηγή και κατηγόρησε τους Αμερικάνους ότι απέκρυψαν αυτή την πληροφορία. Οι φωτογραφίες έχουν ημερομηνία την 3η Αυγούστου 1969, - δυο βδομάδες αφότου ο Άρμστρονγκ και ο Ολντριν (Σημ. ιστ.: Ο Ολντριν είναι μασόνος), πάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης στις 20 Ιουλίου του 1969. Συνεπώς, τα υλικά από τη Σεληνιακή αποστολή μελετήθηκαν και έγιναν απόρρητα από την ΝΑΣΑ.
Στις 15 Μαρτίου 2009, Οι Νιου Γιορκ Ταϊμς παρήγαγαν μια ακόμα είδηση που προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος Κινέζος επίσημος, Μάο Καν δήλωσε ότι πήρε στην κατοχή του πάνω από 1000 μυστικές φωτογραφίες της ΝΑΣΑ που παρίσταναν όχι μόνο ανθρώπινες πατημασιές, αλλά ακόμα και έναν ανθρώπινο σκελετό στην επιφάνεια της Σελήνης. Ορισμένα από τα οστά του σκελετού έλλειπαν, ανάφερε ο επίσημος. Το ανθρώπινο πτώμα πρέπει να έπεσε στη Σελήνη από ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, ενώ οι εξωγήινοι κράτησαν κάποια δείγματα ιστού για έρευνα.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από ένα σεληνιακό βολιστήρα (τεχνητό δορυφόρο της Σελήνης). Η απουσία του αέρα καθιστά δυνατόν να ληφθούν εκπληκτικές λεπτομέρειες της επιφάνειας από το ύψος της Σεληνιακής τροχιάς. Οι φωτογραφίες του πτώματος ήταν πολύ καθαρές.
Ο Δρ. Κεν Τζονστον, πρώην Διοικητής του Τμήματος Ελέγχου Δεδομένων και Φωτογραφίας στο Εργαστήριο της ΝΑΣΑ λήψεως Σεληνιακών δεδομένων, ανάφερε ότι οι Αμερικάνοι Αστροναύτες βρήκαν και φωτογράφισαν αρχαία ερείπια τεχνητής (τεχνολογικής) προελεύσεως πάνω στη Σελήνη. Υποτίθεται, ότι οι Αμερικάνοι αστροναύτες είδαν τεράστιους άγνωστους μηχανισμούς στη Σελήνη. (μηχανήματα). Τα δεδομένα έγιναν απόρρητα από την Αμερικανική κυβέρνηση.

 

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014


Γιγαντιαία διαστημόπλοια - Μύθος ή πραγματικότητα;

Η πρώτη παρατήρηση γιγαντιαίου σκάφους έρχεται από τον μεγάλο στρατηλάτη μέγα αλέξανδρο όταν στην κατάκτηση της ασίας διαπίστωσε την πτήση πολλών μικρών ιπτάμενων (ασπίδων) με συνοδεία μίας πολύ μεγαλύτερης με ασημένιο χρώμα .


Στην σύγχρονη ιστορία έχουμε της αφηγήσεις των αστροναυτών που εντόπισαν γιγαντιαίο σκάφος στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. αγνωστο γιγάντιο σκάφος επίσης εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από τον άρη στης πρώτες αποστολές των ρωσικών εξερευνητικών αποστολών .

Οι φωτογραφίες μετά από πολύμηνες διαμάχες με αστροφυσικούς και κυβερνητικούς παράγοντες τελικά έφερε ένα μικρό αποτέλεσμα , εκδίδοντας μια φωτογραφία ντοκουμέντο, που έδειχνε ένα φεγγάρι του αρη και ένα μακρόστενο γιγαντιαίο αντικείμενο <που δεν έπρεπε να ήταν εκεί> . Οι παρακάτω αναφορές είναι τεκμηριωμένες και προέρχονται από τον πρωτοπόρο Ντόναλντ Ε. Κηχοου ιδρυτή της NICAP μία από της μεγαλύτερες οργανώσεις έρευνας UFO στον πλανήτη . 18η Ιουλίου, 1967.

Στο Σοβιετικό Αστρονομικό Σταθμό πού βρίσκεται κοντά στο Καζάν ήταν μέχρι το βράδυ μία συνηθισμένη μέρα . Καθώς προχωρούσε το σούρουπο, δύο αστρονόμοι άρχισαν τις καθημερινές τους παρατηρήσεις. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένα τεράστιο ιπτάμενο αντικείμενο, πού κινιόταν στον ουρανό με ταχύτητα. Καθώς περνούσε πάνω από το αστεροσκοπείο , ή πορτοκαλιά του λάμψη το έκανε άνετα ορατό μέσα στο μισοσκόταδο. Ήταν ένα θέαμα εκπληκτικό - ένα τεράστιο, δρεπανοειδές σκάφος, οκτώ τουλάχιστον φορές μεγαλύτερο απ οποιοδήποτε γνωστό αεροπλάνο. Τα κέρατα τού μισοφέγγαρου έδειχναν προς τα πίσω κι άφηναν εξατμίσεις σαν των αεριωθούμενων πετώντας με φανταστική ταχύτητα. Tο γιγαντιαίο διαστημόπλοιο εξαφανίστηκε μέσα σε δευτερόλεπτα. Αύτή ή εμπειρία συγκλόνισε τούς δύο αστρονόμους. Στην αρχή δεν έκαναν καμία αναφορά, επειδή φόβονταν ότι κανείς δεν θα τούς πίστευε. Η επιβεβαίωση όμως για την ύπαρξη τού γιγαντιαίου διαστημόπλοιου ήρθε γρήγορα κι από άλλους αστρονόμους.

Στις 8 Αύγούστου, άλλο ένα τεράστιο ιπτάμενο αντικείμενο σε σχήμα μισοφέγγαρου πέταξε με ταχύτητα πάνω από το Σοβιετικό Αστροφυσικό Σταθμό τού Κισλοβόντσκ, πού διευθύνει ή Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών. Αυτό καταγράφτηκε στο ημερολόγιο από τον αστρονόμο Ανατόλι Σαζάνωφ, έναν από τα δώδεκα μέλη τού προσωπικού πού είδαν αυτό το τερατώδες σκάφος. Στις 4 Σεπτεμβρίου, στις 18 Οκτωβρίου και αρκετές άλλες μέρες κατά το 1967, εθεάθησαν πάνω από τη νότια Ρωσία παρόμοια διαστημόπλοια, πού εντοπίστηκαν από τούς αστρονόμους. Τόν Φεβρουάριο τού 68, μερικές απ αυτές τις αναφορές επιβεβαιώθηκαν στη Μόσχα, με μίαν επίσημα επικυρωμένη δήλωση. Οι πιο εκπληκτικές αποκαλύψεις ήταν οι υπολογισμοί πού έκαναν οι αστρονόμοι, τού Αστεροσκοπείου τού Καζάν, μετά από αρκετές έμφανίσεις τού γιγαντιαίου διαστημόπλοιου. Η διάμετρος των ιπταμένων μισοφέγγαρων ήταν 500 έως 600 μέτρα. Η ταχύτητα τους ήταν κάπου πέντε μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Αύτή ή επίσημα έπικυρωμένη ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα από το δρα Φρίτς Ζίγκελ, διακεκριμένο επιστήμονα στη νέα Επιτροπή - Έρευνας ΑΤΙΑ, πού ήταν μέρος τής Επιτροπής Ενώσεως -Αστροναυτικής. Ο δρ Ζίγκελ ήταν επίσης ένα κεντρικό πρόσωπο τού Ινστιτούτου Αεροπορίας τής Μόσχας. Στη δήλωση τού Ζίγκελ παραλείποντας μερικά από τα στοιχεία πού είχαν οι Ρώσοι, αυτό όμως δεν μείωσε καθόλου την ανησυχία τής Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ .

Σε μία προηγούμενη δημόσια ανακοίνωση του, ο επιστήμονας αυτός είχε αφήσει να εννοηθεί ζωηρά ότι τά ΑΤΙΑ προέρχονταν από έναν πιο προηγμένο πλανήτη. Επιμένοντας ότι έπρεπε να δοθεί ένα τέλος στη μυστικότητα, είχε προτείνει μία παγκόσμια ανταλλαγή πληροφοριών γύρω από τα ΑΤΙΑ και μία κοινή προσπάθεια εκ μέρους, όλων των επιστημόνων να κρίνουν τα γεγονότα. Τη νύχτα τής Ι5ης Φεβρουαρίου 1965, ένα αεροπλάνο Flying Tiger, πού το είχε μισθώσει εiδικά το Υπουργείο Αμύνης, ( τον ΗΠΑ) ταξίδευε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, μεταφέροντας μία ομάδα αξιωματικών τού Στρατού και τής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ιαπωνία. Η πτήση απείχε μία ώρα από το Τόκιο, όταν τα ραντάρ τού θαλάμου πλοηγήσεως έπιασε τρία μεγάλα αντικείμενα πού κινούνταν με ταχύτητα. Ο χειριστής και οι πιλότοι νόμισαν στην αρχή πώς το ραντάρ παρουσίασε κάποια βλάβη - ποτέ δεν είχαν δει στην οθόνη του τέτοια τεράστια στίγματα. Ξαφνικά, πάνω απ'' αυτούς και προς τα αριστερά, φάνηκε στον ουρανό μία κοκκινωπή λάμψη. Κοιτώντας πάνω, ο κυβερνήτης είδε τρία τεράστια αντικείμενα, πού είχαν σχήμα οβάλ . Χαμηλώνοντας με μεγάλη ταχύτητα και σε κλειστό σχηματισμό, φαίνονταν να κατευθύνονται ίσια πάνω στο άεροπλάνο. Ο πιλότος έστριψε βιαστικά και μετά σταμάτησε. Τα τρία γιγαντιαία ΑΤΙΑ άλλαξαν κατεύθυνση προς τη μια πλευρά και απότομα έκοψαν ταχύτητα..


Τώρα βρίσκονταν στο ύψος τού αεροπλάνου, σε κλειστό σχηματισμό ακόμα. Το ραντάρ έδειχνε πώς απείχαν πέντε μίλια, άλλά ακόμα κι απ'' αύτή την απόσταση φαίνονταν τεράστια. Για αρκετά λεπτά, το πλήρωμα τού αεροπλάνου έμεινε να παρακολουθεί τα αστραφτερά σκάφη. Παρόλο πού δεν αποπειράθηκαν να πλησιάσουν περισσότερο, το τρομαχτικό τους μέγεθος τούς έδινε μία απειλητική όψη. Καθώς τα γιγαντιαία σκάφη συνέχισαν να ακολουθούν το επιβατικό, ο κυβερνήτης έστειλε πίσω στην καμπίνα ένα μέλος τού πληρώματος. Σε λίγα λεπτά γύρισε μαζί μ'' έναν αξιωματικό τής Πολεμικής Αεροπορίας. Ο πιλότος έλπιζε ότι, σε περίπτωση κινδύνου, ένα επείγον μήνυμα θα έφερνε αεριωθούμενα από την Οκινάβα. Αλλά, ο αξιωματικός τής Πολεμικής Αεροπορίας, αφού παρατήρησε κατάπληκτος τα τεράστια ΑΤΙΑ, τον προειδοποίησε να μην επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν τα αεριωθούμενα έφταναν εγκαίρως, μάλλον δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα , και μπορεί να προσκαλούσαν μία επίθεση εκ μέρους των ΑΤΙA.

Τα γιγαντιαία διαστημόπλοια συνέχισαν να ακολουθούν το αεροπλάνο για αρκετά λεπτά, ενώ στο θάλαμο πλοηγήσεως ή αγωνιά μεγάλωνε. Μετά ο σχηματισμός έκανε απότομη κλίση προς τα πάνω και τα σκάφη εξαφανίστηκαν σε λίγα δευτερόλεπτα, ανεβάζοντας την ταχύτητά τους στους 1.200 κόμβους. "Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο, ή Υπηρεσία Πληροφοριών τής Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε στο Πεντάγωνο μία κρυπτογραφημένη αναφορά, πού έκανε μεγάλη εντύπωση. Ο αξιωματικός τής Πολεμικής Αεροπορίας πού είχε δει τα τεράστια σκάφη, είχε υπολογίσει το μέγεθός τους, χρησιμοποιώντας σαν βάση την απόσταση των πέντε μιλίων. Αν οι υπολογισμοί του ήταν σωστοί, τότε τα τρία διαστημόπλοια έπρεπε να είχαν μήκος 2.000 πόδια περίπου ίσως και περισσότερο. Ευτυχώς για την Πολεμική Αεροπορία, είχαν κατέβει πάνω από τον ωκεανό. Αν είχαν χαμηλώσει πάνω από καμιά μεγάλη πόλη, ο πανικός θα ήταν αναπόφευκτος.

Λήγον καιρό όμως μετά απ'' αυτό, οι εφημερίδες έγραψαν στην πρώτη σελίδα για την εμφάνιση ενός τεράστιου ιπταμένου δίσκου στην Ανταρκτική. "Όταν ο Υπουργός Ναυτικών τής Αργεντινής επιβεβαίωσε ότι είχαν παρθεί φωτογραφίες αυτού τού πελώριου ιπταμένου αντικειμένου. Αν ο παγκόσμιος τύπος έπαιρνε τις φωτογραφίες τού διαστημοπλοίου, μπορεί το αποτελέσματα να ήταν καταστροφικό. Ίσως αυτό να το κατάλαβαν και οι ανώτατοι κυβερνητικοί υπάλληλοι τής Αργεντινής. Ίσως πείστηκαν πώς έπρεπε να αποκρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Αλλά, ότι κι αν έγινε, τα φιλμ δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα . Για την Πολεμική Αεροπορία (τwν ΗΠΑ ) αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερη ανακούφιση απ'' όσο αντιλήφθηκε ο περισσότερος κόσμος. Η CIA Γνώριζε από το 1953 ακόμα ότι κοντά στον πλανήτη μας δρούσαν γιγαντιαία διαστημόπλοια . Τουλάχιστον εννιά φορές, τεράστια ξένα διαστημόπλοια είχαν γίνει ορατά, ή είχαν εντοπιστεί σέ τροχιά ή ακόμα και καθώς κατέβαιναν για σύντομο χρονικά διαστήματα πλησιέστερα προς τη Γή.

Κάθε φορά, oi υπεύθυνοι τής λογοκρισίας τής Πολεμικής Αεροπορίας περνούσαν ολόκληρη δοκιμασία, καθώς αγωνίζονταν νά αποκρύψουν τiς αναφορές ή, όταν αποτύχαιναν οι προσπάθειες τους για μυστικότητα, να τούς δώσουν μίαν ερμηνεία. Κατά το 1953, ή Πολεμική Αεροπορία άρχισε να πειραματίζεται με εξαρτήματα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας. Ενώ έκαναν το αρχικό τεστ, οι χειριστές τής Πολεμικής Αεροπορίας είδαν με κατάπληξη στο ραντάρ ένα γιγαντιαίο αντικείμενο σέ τροχιά κοντά στον ισημερινό. Η ταχύτητά του ήταν 18.000 μίλια την ώρα. Επανειλημμένος έλεγχος έδειξε ότι ή έντόrιιση ήταν σωστή. Κάποιο τεράστιο άγνωστο αντικείμενο έκανε κύκλους γύρω από τη Γη, 600 μiλια πιο έξω απ'' αύτή.


Λίγο καιρό μετά από αυτό, ένα δεύτερα πελώριο αντικείμενο πλησίασε τη Γή. Το εντόπισαν ειδικοί των ραντάρ τής Πολεμικής Αεροπορίας και μπήκε κι αυτό σε τροχιά, στα 400 περίπου μίλια. Κατατρομαγμένοι οι επικεφαλής τού Υπουργείου Αμύνης, τον ΗΠΑ έβαλαν μπρος ένα κατεπείγον πρόγραμμα για την ανακάλυψη τεχνητών δορυφόρων, στο Χουάιτ Σάντς τού Νέου Μεξικού. Υπεύθυνος γι'' αύτή τη μυστική αναζήτηση ήταν ο επιστήμονας δρ Κλάιντ Τόμπαου, Πού ανακάλυψε τον Πλούτωνα, ο μόνος διακεκριμένος αστρονόμος πού παραδέχτηκε πώς είχε δει ΑΤΙΆ. Το «σάρωμα των ουρανών» ήταν ένα από κοινού σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτω από την εποπτεία τής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Ερευνών. Το Φεβρουάριο τού 1954, ένα άρθρο τής Αστρονομικής Εταιρείας τού Ειρηνικού περιέγραφε διάφορα σχέδια για την αναζήτηση τεχνητών δορυφόρων . Αναφέροντας τα λόγια τού δρα Τόμπαου, έλεγε πώς θα γινόταν χρήση ειδικού εξοπλισμού για τηλεσκόπιο. Τό άρθρο είχε γραφτεί πριν μπει σέ εφαρμογή το πρόγραμμα, και δεν γινόταν σ'' αυτό καμία νύξη για γιγαντιαία διαστημόπλοια. Η επιχείρηση ονομάστηκε "αναζήτηση φυσικών αντικειμένων ".

Γρήγορα, όμως, ο τύπος μυρίστηκε ότι υπήρχε κάτι πού έμενε κρυφό στην υπόθεση. Οι υπάλληλοι τής Υπηρεσίας Στρατιωτικών Ερευνών στο Χουάιτ Σάντς κατακλύστηκαν από ερωτήσεις . Πράγματι, υπήρχαν τεχνητοί δορυφόροι πού ήταν άγνωστοι !! Από πού έρχονταν ; Πόσοι ήταν ; Οι υπεύθυνοι τής λογοκρισίας άρχισαν στην αρχή να καλύπτουν το πράγματα, άλλά ό δρ Τόμπαου τούς έπεισε πώς αυτό δεν ήταν συνετό. Στις 3 Μαρτίου, δόθηκε στη δημοσιότητα στο Χουάιτ Σάντς μία επίσημη εξήγηση, πού είχε την έγκριση τού πενταγώνου. Η Υπηρεσία Στρατιωτικών Ερευνών δήλωσε πώς οι ένοπλες δυνάμεις αναζητούσαν μικροσκοπικό φεγγάρια, φυσικά δηλαδή αντικείμενα πού είχαν έρθει από το διάστημα και τώρα είχαν μπει σε τροχιά γύρω από την Γη !. Δεν είχαν εντοπιστεί ή ανακαλυφτεί γρηγορότερα, γιατί ακολουθούσαν τροχιές πού βρίσκονταν κοντά στον ισημερινό B και ή έλλειψη αστεροσκοπείων εκεί έκανε τον εντοπισμό τους πολύ δύσκολο. Θα χρειάζονταν επίσης ειδικές μηχανές λήψης αυτόματης ανίχνευσης πού θα κινούνταν με την ταχύτητα των τεχνητών δορυφόρων, γιατί αυτά τα αντικείμενα πού κινούνταν γρήγορα εξέπεμπαν πολύ λίγο φως και δεν θα τα άφηναν να φανούν οι συνηθισμένες μηχανές πού έχουν τα τηλεσκόπια . Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι σκοπός των ένόπλων δυνάμεων(ΗΠΑ) ήταν να εντοπίσουν μικροσκοπικά φεγγάρια, κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν σαν διαστημικές βάσεις και για την εκτόξευση πυραύλων για την άμυνα τής χώρας.

Δεν γινόταν κανένας υπαινιγμός ότι οι άγνωστοι δορυφόροι μπορεί να ήταν σκάφη που τα κυβερνούσαν ευφυή όντα Στις 5 Mαιου δύο πελώρια αντικείμενα έκαναν ελιγμούς σε μεγάλο ύψος πάνω από την Oυάσινγκτον καi εντοπίστηκαν από το ραντάρ τού Εθνικού Αεροδρομίου. Την άλλη μέρα, ραντάρ τού Ναυτικού έπιασαν ένα τεράστιο μηχάνημα πού έκανε κύκλους 90000 πόδια πάνω από την πρωτεύουσα. Στις 12 Ιουνίου, ένα άλλο γιγάντιο σκάφος ή μπορεί και το ίδιο έκανε μια νυχτερινή εμφάνιση αιωρούμενο μεταξύ τής Ουάσινγκτον και τής Βαλτιμόρης στα 79000 πόδια.

Η Υπηρεσία Αεράμυνας διέταξε αμέσως την απογείωση καταδιωκτικών, για να είναι έτοιμη στην περίπτωση πού το ξένο αεροσκάφος χαμήλωνε . Τό γιγαντιαίο σκάφος κράτησε επί μία ώρα το μεγάλο του ύψος, ενώ τα αεριωθούμενα τής Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν ανίσχυρα βόλτες από κάτω του. Μετά, υψώθηκε με ταχύτητα κι εξαφανίστηκε. Δύο νύχτες αργότερα, το ίδιο διαστημόπλοιο, ή ένα παρόμοιο, γύρισε στην περιοχή τής Ουάσινγκτον. Αυτή τη φορά έμεινε δύο ώρες, κάνοντας μανούβρες ανάμεσα στην πρωτεύουσα και στη Βαλτιμόρη. Γι άλλη μία φορά απογειώθηκαν βιαστικά τα αεριωθούμενα τής Υπηρεσίας Αεράμυνας, ενώ κηρύχτηκε συναγερμός σε όλη την ακτή , το ξένο μηχάνημα δεν έδωσε κανένα σημάδι που να φανερώνει εχθρικές διαθέσεις ούτε κι άφησε να φανεί ποίος ήταν ο σκοπός του.

Η υπόθεση αυτή κρατήθηκε μυστική για ένα μήνα περίπου. Όταν διέρρευσε στις εφημερίδες, ή Υπηρεσία Αεράμυνας παραδέχτηκε το συναγερμό, ισχυρίστηκε όμως πώς οι πιλότοι των καταδιωκτικών δεν είχαν δει τίποτα. Πιλότος τής Πολεμικής Αεροπορίας πού είπε την αλήθεια για κείνες τις δύο ώρες αγωνίας. " Έβλεπες εκείνο το γιγαντιαίο διαστημόπλοιο και νόμιζες πώς βρισκόσουν σ εφιάλτη. Δεν ξέρω τι θα είχαμε κάνει αν είχε χαμηλώσει να μάς πλησιάσει. " Όπως περιγράφει η επίσημη αναφορά τής Πολεμικής Αεροπορίας το 1952, το πλήρωμα ενός βομβαρδιστικού τής πολεμικής Αεροπορίας στη διάρκεια ασκήσεων πτήσης πάνω από τον Κόλπο τού Μεξικού εντόπισε τρεις σχηματισμούς από ΑΤΙΑ πού πετούσαν με 5.240 μίλια την ώρα, . "Ένας άλλος σχηματισμός πέταξε πίσω από το βομβαρδιστικό, έκοψε ταχύτητα για να το ακολουθήσει και μετά πέταξε προς ένα μεγάλο σκάφος πού εμφανίστηκε ξαφνικά στο ραντάρ τού βομβαρδιστικού.. Μέσα σε δευτερόλεπτα, τα μικρότερα ΑΤΙΑ συγχωνεύτηκαν με τα γιγαντιαίο σκάφος.

Προφανώς, αυτό ήταν ένα προκαθορισμένο ραντεβού για την περισυλλογή των μικρότερων μονάδων. Αμέσως μόλις μπήκαν μέσα, το γιγαντιαίο μεταγωγικό σκάφος αύξησε την ταχύτητά του στα 9000 μίλια την ώρα και βγήκε από την ακτίνα δράσης τού ραντάρ." ( Η περισυλλογή των ΑΤΙΑ έγινε σε μια ταχύτητα άνω τών5.000 μιλίων την ώρα.) . Η αναφορά από τον Κόλπο τού Μεξικού μου παραδόθηκε στις αρχές τού 53, πριν αναλάβει την υπόθεση ή CIA και ενταθεί η απόκρυψη των γεγονότων. Αργότερα, μηχανικοί των ραντάρ υπολόγισαν το μέγεθος τού μεταγωγικού σκάφους, ανάλογα με την ένδειξη τού μεγάλου στίγματος πού είχε φανεί στην οθόνη τού ραντάρ τού βομβαρδιστικού. Υπολόγισαν πώς το γιγαντιαίο σκάφος είχε μήκος τουλάχιστον 1200 πόδια. Αυτή είναι μόνο μία απ τις πολλές επικυρωμένες αναφορές για τεράστια μεταγωγικά μητρικά σκάφη, πού είτε είχαν γίνει ορατά είτε είχαν εντοπιστεί από ραντάρ.

 

Επιτυχής πτήση του διαστημοπλοίου της Virgin

Την πρώτη του επιτυχή πτήση πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια πραγματοποίησε το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic, Enterprise, το οποίο στο μέλλον θα πραγματοποιεί υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής.
Το διαστημόπλοιο μεταφέρθηκε συνδεδεμένο με ένα μητρικό αεροπλάνο σε ύψος 13,700 μέτρων όπου στη και αφέθηκε να πετάξει επί 25 λεπτά παρουσία του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του Ρίτσαρντ Μπράνσον.
"Ήταν η πιο συναρπαστική στιγμή απ' όταν ξεκίνησε το σχέδιο αυτό το 2004" δήλωσε ο επιχειρηματίας όταν το είδε να προσγειώνεται επιτυχώς.
Η εταιρεία Virgin Galactic σκοπεύει να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει την εμπειρία ενός ταξιδιού σε μηδενική βαρύτητα και έχει ήδη λάβει προκαταβολές από 370 πελάτες. Το εισιτήριο εκτιμάται ότι θα κοστίζει 200.000 δολάρια.
Το Enterprise θα απογειώνεται συνδεδεμένο στο μητρικό αεροσκάφος και στη συνέχεια θα απελευθερώνεται σε ύψος 16 χιλιομέτρων όπου και θα πυροδοτεί τους πυραυλοκίνητους κινητήρες του και θα ανεβαίνει κατακόρυφα σε ύψος 100 χιλιομέτρων φτάνοντας στο διάστημα όπου οι επιβάτες θα μπορούν να βιώσουν την αίσθηση της μηδενικής βαρύτητας.

  Τα πιο cool διαστημόπλοια - Watchlist - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ | oneman.

 



 


Εδώ γράφει ο Nick Pervol!!!!!!!!

ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

Διαστημόπλοιο, είναι ένα όχημα κατασκευασμένο για να ταξιδεύει στο διάστημα. Ο ρόλος του είναι η μεταφορά αστροναυτών και τεχνικού εξοπλισμού πέρα από τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας. Έχει την ικανότητα να πετά και μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ακριβώς όπως ένα αεροπλάνο, κάτι που χρειάζεται κατά την επιστροφή του στη Γη. Η πορεία προς το διάστημα αντιθέτως γίνεται με τη χρήση οχήματος εκτόξευσης.

Επηνδρωμένο Διαστημόπλοιο

Επανδρωμένα καλούμε τα διαστημόπλοια που μεταφέρουν ανθρώπους στο Διάστημα.Το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο ήταν το Vostok.Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των πληρωμάτων τους σε αέρα, τροφή, νερό, καθαριότητα κ.λ.π.Οι ελιγμοί όπως η επιτάχυνση, η επιβράδυνση, η στρέψη, η περιστροφή κ.λ.π. επιτυγχάνονται με τη χρήση μικρών πυραυλοκινητήρων, που περιστρέφουν το όχημα γύρω από τρεις κάθετους άξονες.Το πιο ιστορικό διαστημόπλοιο ήταν το Apollo που μετέφερε, για πρώτη φορά, ανθρώπους στη Σελήνη.

Πέταξε το πρώτο τουριστικό διαστημόπλοιο

Την πρώτη του δοκιμαστική πτήση ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία το VSS Enterprise, το πρώτο εξαθέσιο σκάφος με το οποίο ο όμιλoς Virgin θα προσφέρει στο μέλλον υποτροχιακές πτήσεις… αναψυχής.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έγινε πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια.

Παρέμεινε πάντως συ

νδεδεμένο με το μητρικό του αεροπλάνο και δεν αποδεσμεύτηκε για να πυροδοτήσει τον πυραυλοκινητήρα.

Το πρώτο διαστημικό σκάφος της σειράς SpaceShipTwo ονομάστηκε από την Virgin Galactic «VSS Enterprise», μια σαφής αναφορά στο διαστημόπλοιο που πρωταγωνιστεί στη σειρά Enterprise.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του 2011 με την προοπτική οι εμπορικές πτήσεις να ξεκινήσουν το 2012.

Το Enterprise θα απογειώνεται συνδεδεμένο κάτω από τα φτερά του μητρικού αεροπλάνου White Nigkht Two.

Θα απελευθερώνεται σε ύψος 16 χιλιομέτρων, οπότε και θα ανάβει τον πυραυλοκινητήρα του. Ακολούθως θα ανεβαίνει σχεδόν κατακόρυφα μέχρι το επίσημο όριο του Διαστήματος, σε ύψος 100 χλμ.

Οι επιβάτες θα μπορούν εκεί να απολαμβάνουν την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας για περίπου 3 λεπτά.

Το SpaceShipTwo βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο με την ονομασία SpaceShip One, το οποίο κέρδισε το βραβείο των 10 εκατ. δολαρίων στο διαγωνισμό για το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο το 2004. Και τα δύο μοντέλα σχεδιάστηκαν από τον πρωτοπόρο αεροναυπηγό Μπερτ Ρατάν και την εταιρεία του Scaled Composites.

Το SpaceShip One εκτίθεται τώρα στο Μουσείο Αέρα και Διαστήματος του Smithsonian.

Περίπου 350 υποψήφιοι πελάτες από όλο τον κόσμο έχουν ήδη καταθέσει προκαταβολές για κρατήσεις στις πτήσεις της Virgin Galactic. Το εισιτήριο εκτιμάται ότι θα κοστίζει γύρω στα 200.000 δολάρια.

external image vergin_232x.jpg

Διαστημικό Λεωφορείο

Σε αντίθεση με τα επηνδρωμένα διαστημόπλοια του παρελθόντος, που ήταν κατασκευασμένα για να εκτελέσουν μόνο μία διαστημική πτήση, εδώ και αρκετά έτη το πρόγραμμα των ΗΠΑ χρησιμοποιεί σε τακτικές πτήσεις 4 επαναχρησιμοποιούμενα Διαστημικά Λεωφορεία.

Mars Odyssey

external image odyssey55.jpg

Το σχήμα του Mars Odyssey δεν είναι καθόλου ομοιογενές, όμως μπορούμε εύκολα να το φανταστούμε τοποθετημένο μέσα σε ένα κουτί μήκους 2,2μ., ύψους 2,6μ. και πλάτους 1,7μ. Το σκάφος κατά την εκτόξευση ζύγιζε 725 κιλά μαζί με όλα τα υποσυστήματα, τα καύσιμα ήταν 348,7 κιλά και όλα τα επιστημονικά όργανα 44,5 κιλά. Το εξωτερικό περίβλημα του διαστημόπλοιου αποτελείται κυρίως από αλουμίνιο και τιτάνιο. Η χρησιμοποίηση του τιτανίου, ελαφριού και ακριβού μετάλλου, συμβάλλει αποτελεσματικά στην ελάττωση της συνολικής μάζας και, επιπλέον, στην εξασφάλιση μεγάλης αντοχής. Η μεταλλική κατασκευή του Odyssey είναι όμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται στα σημερινά υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη.

Τα περισσότερα συστήματα του οχήματος είναι εφεδρικά. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση δυσλειτουργίας, πάντα υπάρχει εφεδρικό σύστημα για τη διεκπεραίωση της εργασίας. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό αποτελεί μία κάρτα μνήμης η οποία συλλέγει τα δεδομένα του Συστήματος Απεικόνισης Θερμικής Ακτινοβολίας (THEMIS).

Ροζέττα (διαστημόπλοιο)

Η αποστολή Rosetta(αγγλ.) είναι μια αποστολή της ESA . Πρόκειται για ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο που μελετάεικομήτες και αστεροειδείς . Θα είναι από τα πρώτα διαστημόπλοια που θα κάνουν μια μακροχρόνια και από κοντά έρευνα κομήτη . Αποτελείται από ένα μεγάλο τροχιακό όχημα που είναι σχεδιασμένο να δουλεύει για μια δεκαετία διανύοντας αποστάσεις πολύ μακρινές από τον ήλιο και από ένα μικρό όχημα που υπολογίζεται να πάει πάνω στον κομήτη 67P/Τσουριήμοφ-Γκερασιμένκο to 2014 . Η αποστολή ενδέχεται να δώσει σημαντικά δεδομένα για την έρευνα του ηλιακού μας συστήματος ενώ για να υλοποιηθεί συνεργάστηκαν πολλές χώρες της Ε.Ε. . Εκτοξεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2004 από την διαστημική βάση της ESA στην Γαλλική Γουινέα .

external image 340px-Rosetta.jpg

Διαστημόπλοιο σχεδόν συγκρούστηκε με κομήτη!

6 Νοεμβρίου, 2010

Ειδήσεις Τεχνολογία:

external image news-spaceship-nearly-hits-comet.jpgΟι εκπληκτικές εικόνες στάλθηκαν στη Γη, αφού ένα διαστημόπλοιο της NASA πέταξε σε απόσταση μόλις 453 μιλίων από ένα απομακρυσμένο κομήτη.


Οι υπεύθυνοι της αποστολής ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, βλέποντας τις φωτογραφίες από τον αστεροειδή, που αποκάλυπταν πως ο κομήτης Hartley 2 (που έχει σχήμα… φυστικιού) εκτίνασσε δηλητηριώδη αέρια, περίπου 13 εκατ. μίλια μακριά από τη Γη. ΟDon Yeomans του Jet Propulsion Laboratory της NASA τον χαρακτήρισε πολύ δραστήριο, αν και μικρό.


Η παρολίγον σύγκρουση συνέβη, όταν το διαστημόπλοιο Deep Impact, στην αποστολή EPOXI, ταξιδεύοντας στο διάστημα, πέταξε σε απόσταση 453 μιλίων από τον Hartley 2. Είναι η πέμπτη φορά που ο πυρήνας κομήτη εθεάθη από κοντά.


Το διαστημόπλοιο, περνώντας από κάτω από τον κομήτη, τράβηξε φωτογραφίες από την «καρδιά» του και τις έστειλε πίσω σε εμάς, αφήνοντάς μας έκπληκτους.


Απίστευτη η ταχύτητα του υπερηχητικού διαστημοπλοίου HTV-2 (βίντεο)

Το πρώτο βίντεο του αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων υπερηχητικού διαστημοπλοίου HTV-2, το οποίο είχε ατυχή κατάληξη κατά την τελευταία πειραματική του πτήση, δόθηκε στην δημοσιότητα.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μπορούσε να επιτύχει ταχύτητες ίσες με 20.921 χλμ/ώρα, απογειώθηκε για μια υψηλής σημασίας δοκιμαστική πτήση τον προηγούμενο μήνα από το διαστημικό κέντρο της Καλιφόρνια. Ταξίδεψε μέχρι την άκρη της στρατόσφαιρας και υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στην επιφάνεια της Γης γλιστρώντας ομαλά στην ατμόσφαιρά της, με ταχύτητα 26 χλμ/το δευτερόλεπτο, όμως η επικοινωνία χάθηκε ξαφνικά και το αεροσκάφος θεωρήθηκε από την επιστημονική ομάδα ότι είχε συγκρουστεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνονται οι τελευταίες στιγμές του, προτού συγκρουστεί. Αν και μπορεί να μη δείχνει το χρονικό διάστημα της ελεγχόμενης πτήσης, μπορείτε ωστόσο να πάρετε μια ιδέα της απίστευτης ταχύτητάς του. Παράλληλα με αυτό το βίντεο, δόθηκε στην κυκλοφορία και ένα που προσομοιώνει έναν «αγώνα ταχύτητας» μεταξύ ενός C-5, ενός F-18 και του ΗΤV-2.












Starship Dimensions

Click here to see a large version

Click here to see a large version

Click here to see a large version













Wargamer.gr - Παρουσιάσεις Ιστοσελίδων

ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Virgin Galactic

30.04.2013 | 10:29
Image
Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του τη Δευτέρα και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του το επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach. «Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin Galactic.



«Η σημερινή υπερηχητική επιτυχία ανοίγει το δρόμο για την ταχεία επέκταση του πτητικού φακέλου του διαστημοπλοίου, με πολύ ρεαλιστικό τον στόχο της πλήρους διαστημικής πτήσης, από το τέλος του έτους» συμπλήρωσε ο άνθρωπος που έχει οραματιστεί τα τουριστικά διαστημικά ταξίδια .

Το διαστημικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώσουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.

Η εταιρεία έχει δεχθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις, από περίπου 580- δυνητικά- τουρίστες του διαστήματος, ένα ποσοστό που είναι περίπου κατά 10% μεγαλύτερο από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πάει ποτέ στο διάστημα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα μέχρι στιγμής.



stavretta: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΩΘΕΝ --- (COME ABOVE)
Διαστημόπλοια - Games.gr - Δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου